Keskustori.fi

Sirkku Peltolaa ensimmäistä kertaa Tampereen Teatterissa

Sirkku Peltolan uutuusnäytelmä Tyttö ja varis saa kantaesityksen 6. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä.

Ritva Jalonen (vas.) ja Tuija Vuolle uutuusnäytelmän pääosissa. (Kuva: Harri Hinkka)

 

KYSEESSÄ ON ensimmäinen kerta, kun Sirkku Peltolaa esitetään Tampereen Teatterissa. Tällä kertaa kirjailija itse ei kuitenkaan ohjaa kantaesitystä, vaan ohjauksesta vastaa teatterin uusi pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen.

Näytelmässä kohtaa neljä hyvin erilaista ihmistä. Yksin elävä eläkeläinen Armi, hänen elämäänsä tunkeutuva työtön viisikymppinen Säde, pienen siivousfirman työnjohtaja Ipe sekä hänen alaisenaan toimiva nuorimies Jarde. Näitä ihmisiä yhdistää kaksi keskeistä teemaa, lähes vammauttava yksinäisyys ja äidinrakkauden äärimmäiset laidat.

Rooleissa nähdään Tuija Vuolle, Ritva Jalonen, Jukka Leisti ja Antti Tiensuu. Lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto ja pukusuunnittelusta Mari Pajula.

Sirkku Peltola on kirjoittanut 25 näytelmää, joista kaikkia on esitetty suomalaisissa ammattiteattereissa. Näytelmiä on käännetty 13 eri kielelle ja esitetty USA:ssa, Venäjällä, Slovakiassa, Islannissa, Latviassa, Virossa, Kroatiassa, Unkarissa, Tanskassa, Ranskassa, Italiassa ja Ruotsissa. Peltolan tuotantoon kuuluu lukuisia suurten näyttämöiden tekstejä, neljä musikaalia ja useita intiimin ilmaisun teoksia, mihin joukkoon myös Tyttö ja varis kuuluu.

Jaa

Viimeksi päivitetty 31.08.2016 23:03