VALIKKO

Keskustori.fi

Kuningas on saapunut kaupunkiin

Juha Turunen kuulutti avauksen raikuvasti Raatihuoneen portailta.

 

Kuninkaan ja kaupankäynnin ystävät alkoivat kokoontua Raatihuoneen eteen vesisateesta piittaamatta torstaina iltapäivällä. Pirkanmaan Musiikkiopiston nuorten komea fanfaari saatteli pian kaupunkimme perustajan, Kustaa III:n hovineitoineen Markku Saaren ohjastamista ja Päämiehen vetämistä vaunuista.

Seurue nousi arvokkaasti Raatihuoneen portaille Kuninkaan Päivien avaushetkeen. Äänentoistolaitteet eivät toimineet, mutta ei niitä kyllä olisi tarvittukaan! Tapahtuman järjestäjän, Tammerkosken Yrittäjien puheenjohtajan Juha Turusen ääni kantoi reippaasti Keskustorin yli.

– Kuulutan tämän nyt niin kuin ennen vanhaan olisi tehty, Juha aloitti.

– Kuningas Kustaa III julistaa nyt, juuri tällä hetkellä, Tampereelle verovapauden. Se tarkoittaa sitä, että joukko kauppoja ja ravintoloita antaa arvonlisäveron eli 24 prosentin verran erilaisia alennuksia.

Kuningas asettui Lea Wilénin (vas.) ja Eila Sutisen kanssa. He olivat tulleet varta vasten katsomaan, mistä kaupoista saa alennuksia. Rouvat pitivät 24 prosentin alennusta niin merkittävänä, että aikoivat mennä ostoksille, jos vain kiinnostava kauppa löytyy listalta.

– Naureskeltiin, että mennäänkö ostamaan arkut itselle valmiiksi. Hautaustoimiston tarjous kiinnitti heti huomiota.

Kuningas jatkoi hetken seurustelun jälkeen seurueensa kanssa kierrosta kaupungilla. Hevosvaunu aikoi pysähtyä monen, monen kaupan edessä ja tehdä yllätysvisiitin!

 

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 26.09.2013 17:04