VALIKKO

Keskustori.fi

Chydenius ja muut elävät legengat koolla viikonloppuna

Jos olet kaupungissa, älä edes mieti. Mene Maailmantangon keikoille:

 

Maailmantango-festivaalin johtaja Simon Riestra Aedo on koonnut sarjan suomalaisen tangon 100-vuotiseen historiaan liittyviä konsertteja, jonka aloittaa Tango Finlandia, säveltäjä Kaj Chydeniuksen ja laulaja Tiina Pitkäsen konsertti, jossa esille tulevat Chydeniuksen säveltämät tangot. Maailmantango-festivaali järjestetään tulevana viikonloppuna 13.–15. syyskuuta.

Kaj Chydenius & Tiina Pitkänen: Tango Finlandia

Kaj Chydenius (kuvassa) on elävä legenda, mies monien klassikkosävellysten takana, ja hänet muistetaan 60–70-lukujen poliittisen laululiikkeen keskeisenä hahmona. Chydeniuksen laululippaasta löytyy myös useita tangoja. Tango Finlandia -konserttia varten hän on valinnut rakkaimmat tangonsa, jotka laulaja Tiina Pitkänen tulkitsee herkän tummalla äänellään.
Klubilla la 14.9. klo 17

Tango-orkesteri Unto

Suomalainen tango elää vahvana Tango-orkesteri Unton käsissä. Timo Alakotilan luotsaamat virtuoosit nostavat perinteisen suomitangon uusiin ulottuvuuksiin vivahteikkailla ja heittäytyvillä tulkinnoillaan mm. Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreistä. Tango-orkesteri Unton tulkinnoissa kuuluu yhtyeen jäsenten monipuolinen tausta kansanmusiikista jazziin ja improvisoituun musiikkiin, teatterimusiikista tango nuevoon.
Pakkahuoneella la 14.9. klo 18

Eino Grön & Iiro Rantala

Maailmantango-festivaalin suojelija Eino Grön on tarttunut ennakkoluulottomasti argentiinalaiseen tangoon ja jazziin. Hän esiintyy festivaalilla Iiro Rantalan kanssa. Iiro Rantala tunnetaan valloittavana, rajat ylittävänä pianovirtuoosina ja säveltäjänä. Laajemmin hän tuli suomalaiskuulijoille tunnetuksi Trio Töykeistä.  Kahden mestariartistin konsertissa tullaan kuulemaan tangoja ja iskelmiä jatsahtavalla twistillä.
Klubilla la 14.9. klo 19.00

Jani Uhleniuksen 50-vuotisen
taiteilijauran juhlakonsertti

- solisteina Pauli Hanhiniemi, Aino Venna ja Joose Keskitalo

Jani Uhlenius on tehnyt merkittävän uran kotimaisen musiikin parissa. Hän on toiminut 50 vuoden ajan mm. sovittajana, kapellimestarina, muusikkona ja taustavaikuttajana eri musiikkiorganisaatioissa. Maailmantango-festivaalilla juhlistaa Jani Uhleniuksen taiteilijauraa konsertilla, jossa maestro itse toimii kapellimestarina. Konserttia säestää aikaisemmilta festivaalivuosilta tuttu, festivaalin "house bandiksi" muodostunut Uusi suomalainen tango-orkesteri.
Pakkahuoneella la 14.9. klo 20 

Päätösklubi

Suomessa soitetun ja suomalaisen tangon 100-vuotisen historian konserttikavalkadin päättää kolmen kokoonpanon ilta Klubilla. Päätösklubilla kuullaan Unto Monosen tangoja, argentiinalaista tangoa ja Olavi Virran tunnetuksi tekemiä kappaleita. Unto Monosen tangot heräävät eloon Duo Vesa Tuomen ja Keijo Kuvasen tulkitsemina Kohtalon Tango -esityksessä.  Duo Eroico aloitti toimintansa syksyllä 2011. Duon ohjelmisto on hyvin monipuolinen ja koostuu argentiinalaisista tangoista aina nykypäivän moderneihin teoksiin. Illan päättää August Vuorinen ja Vuolas Virta, joka puolitoistavuotisen historiansa aikana on saavuttanut mahtavan suosion.
Klubilla su 15.8. klo 18.00

Maailmantangon sivuille

Kuva: Teemu Salminen

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.09.2013 17:57