VALIKKO

Keskustori.fi

Mitä olisi kesä ilman Yön keikkaa?

 

Tammerfest-keikkatärpit: Kaksi kertaa, ei vaan kolme kertaa päivässä Ratinanniemeen!

Tuttu marina: eikö ne keksi Tammerfesteille mitään muuta kuin ainaiset Yön ja Popedan, ja vielä Eppu Normaalinkin! Marisijat ovat väärässä. Mitä olisi kesä ilman Yön keikkaa, ilman yhteislaulua Ollin kanssa?! Ja kuinka kauan Eppu Normaalin sedät jaksavat heilua – nyt viimeistään jokainen kunnon tamperelainen menee Eppujen keikalle, jos ei aikoihin ole ollut.

Keskustorin teltta, joukko ravintoloita ja Ratinanniemi soi loppuviikon ajan kotimaisten huippuesiintyjien keikoista. Keskustori.fin tärppilista perustuu uteliaisuuteen ja kesäiseen nautintoon, joka ajaa pari kertaa päivässä Ratinanniemeen:

1. Haloo Helsinki! 

Torstai 18.7. kello 15.45, Ratinanniemen festivaalipuisto
"Maailman toisella puolen", "Jos mun pokka pettää", "Vieri vesi vieri", "Huuda", "Vapaus käteen jää". Tammerfestin ohjelmaesittely ei liioittele; Haloo Helsinki! on "ehdottomasti yksi kovimmista suomalaisista livebändeistä". Eikun Ellin mukaan laulamaan kurkku suorana!

2. Ismo Alanko

Torstai 18.7. kello 22.15, Ratinanniemen festivaalipuisto
Onko joku ollut Ismo Alangon keikalla, joka olisi jättänyt kylmäksi?! No niin, ei ole. Alkuilta on mennyt toipuessa Haloo Helsingin! keikasta. On mestarin vuoro.

3. Cheek

Perjantai 19.7. kello 16.35, Ratinanniemen festivaalipuisto 
Vaikka ei olisi yhtään hiphopin ystävä, yleissivistykseen kuuluu tietää, miksi Jare Henrik Tiihonen on tämän kesän kuumimpia keikkanimiä. Cheek on hiphopin kultapoika! Arvatkaa, kuinka monta kertaa kaverin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa? Yli 25 miljoonaa kertaa!!!

4. Eppu Normaali

Perjantai 19.7. kello 19.50 Ratinanniemen festivaalipuisto 
Nämä miehet eivät esittelyä kaipaa. Käymättömään rippikouluun vedoten isäni kielsi menemästä Eppujen keikalle vuonna 1979. Hävettää, miten nynny olin – miksi en karannut! Tämän trauman korjaamiseksi koskaan ei voi käydä liian usein Eppujen keikalla. Ratina kutsuu!

5. J. Karjalainen

Perjantai 19.7. kello 22.15 Ratinanniemen Festivaalipuisto
Se on sitten kolme keikan päivä tämä perjantai. Armoitettu kriitikko Kari Salminen kirjoitti joskus Karjalaisesta käsitteellä "tuo määkivä populisti". Olkoonn vaan, mutta mennyt mies ei Karjalainen todellakaan ole. Pakko on nähdä omin silmin, miten suuren nosteen mies on saanut tänä kesänä aikaan.

6. Isac Elliot

Lauantai 20.7. kello 12.30 Ratinanniemen festivaalipuisto
Tämä keikka menee Cheekin tavoin yleissivistyksen piikkiin. Haastatteluissa Isac Elliot vaikuttaa fiksulta, tasapainoiselta koululaiselta. Ura on samaan aikaan huikeassa nousukiidossa. Ja ikää tällä suomalaisella popparilla on on 12 vuotta!

7. Yö

Lauantai 20.7. kello 18.45 Ratinanniemen festivaalipuisto
Lindholmin Ollia nöyrempää muusikkoa saa hakea. Mies muistaa aina bändin alamäkivuodet - sen, miltä tuntui luututa lattioita siivoojana tai ajaa taksia Tampereen yössä. Kiitollisuus yleisön suosiosta on aitoa. Yön biisien hoilaaminen tekee yhtä hyvää mielenterveydelle kuin joululaulujen laulaminen joulukirkossa. Sanat osaavat ulkoa niin nuoret kuin vanhat.

Katso Tammerfestin ohjelma

Kuva: Harri Hinkka

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.07.2013 23:44