VALIKKO

Keskustori.fi

Nuorten yleisurheilun EM-kilpailun avajaisia vietetään 10. heinäkuuta Laukontorilla

Kisojen aikana on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Muun muassa Ratinan rantatie sekä Laukonsilta ovat suljettuina 8.–14.7.

Nuorten yleisurheilun EM-kisat pidetään Tampereen stadionilla Ratinassa. Kätevin tapa tulla seuraamaan kilpailuja on joukkoliikenne tai polkupyörä. Pyörille on varattu oma parkkipaikka pääsisäänkäynnin vierestä.

Tampereelle saapuu lähes tuhat yleisurheilijaa 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka pidetään 11.–14. heinäkuuta Ratinassa. EM-kilpailut on kansainvälisin Suomessa tänä vuonna järjestettävä urheilutapahtuma kaikki urheilumuodot huomioon ottaen. Suurin joukkue kilpailuihin tulee Saksasta, myös Venäjältä, Puolasta, Ranskasta ja Iso-Britanniasta on tulossa suuret joukkueet. Suomen joukkueessa on 60 osanottajaa, joista urheilijoita on 40.

Kilpailujen avajaisia vietetään Laukontorilla keskiviikkona 10. heinäkuuta kello 20.30. Virallisina puhujina ovat Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi, Euroopan yleisurheiluliiton puheenjohtaja Hansjörg Wirz ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Avajaisissa nähdään kaikkien 45 osanottajamaan lippukulkue.

Avajaistapahtuman päätteeksi kello 21.10 nähdään Laukontorilla kilpailujen ensimmäinen palkintojenjako, kun naisten ja miesten 20 kilometrin maantiekävelyn parhaat palkitaan. Naisten 20 kilometrin kävely alkaa kello 16.15 ja miesten kävely kello 18.30. Kävelyreitti kulkee Ratinan rantamaisemissa, ja maali on Laukontorilla. Tunnin kestävä avajaistapahtuma on maksuton ja kaikille avoin tilaisuus.

Poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä

Laukontorin ja Ratinan alueella on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä avajaisten ja kilpailujen vuoksi. Ratinan rantatie sekä Laukonsilta ovat suljettuina 8.–14. heinäkuuta. Nalkalankatu Satamakadun ja Tampereen valtatien väliltä on suljettuna avajaisten ja kävelykilpailujen vuoksi keskiviikkona 10. heinäkuuta kello 11–22. Nalkalankenttä, Eteläpuiston hiekkakenttä, Pyynikin urheilukenttä ja Hervannan urheilukenttä ovat EM-kilpailujen käytössä 8.–14. heinäkuuta.

Neljä kilpailupäivää

Katsomossa riittää jännitettävää jokaiselle neljälle kilpailupäivälle. Suomalaisista tähdistä Euroopan mestaruuksista kilpailevat muun muassa aitajuoksija Nooralotta Neziri ja keihäänheittäjä Sanni Utriainen. Stadionilla nähdään myös joukko Helsingin EM-kilpailujen mitalisteja sekä Lontoon olympialaisten finalisteja.

EM-kilpailut päättyvät sunnuntai-iltana 14. heinäkuuta 400 metrin viestin palkintojenjaolla. EM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Tampereen kaupunki, Tampereen Pyrintö ja Suomen Urheiluliitto.

Yleisradio välittää kilpailuista suoraa televisiokuvaa yhteensä noin 30 tuntia kotimaahan ja kansainvälisesti eri maiden televisioyhtiöiden käyttöön. Lippuja myy ennakkoon Lippupiste ja Tampereen Pyrinnön toimisto. 

Lue lisää

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.07.2013 19:46