VALIKKO

Keskustori.fi

Tallipiha täyttyy vintagesta ensi viikonloppuna

Suvi Vintage -tapahtuma 29.–30. kesäkuuta vie 1940-luvulle ja sota-aikaan. 

Kuva viime vuoden Suvi Vintagesta Tallipihalla.

Menneen ajan tyyli, musiikki ja kulttuuri valtaavat Tallipihan ensi viikonloppuna 29.–30. kesäkuuta, kun siellä vietetään toista kertaa Suvi Vintage -tapahtumaa. Teemana on 1940-luku ja sota-aika. Kaupan on käsityöläisten tuotteita ja vintagea, ja paikalla on kauppiaita ympäri Suomea.

Molempina päivinä on työnäytöksiä perinteisistä käsityömenetelmistä, kuten matonkuteiden leikkaamisesta ja lankojen värjäämisestä. Lapsia ja aikuisiakin viihdyttävät vanhan ajan nallentekijä, Tallipihan karuselli ja tietenkin eläimet.

Vanhat velot ry esittelee vanhoja pyöriä ja järjestää lauantaina Pellava-ajot-ajotapahtuman. Sunnuntaina Tampereen seudun mobilistit ry tulee paikalle vanhoine autoineen.

Sunnuntaina Fintage ry:n muotinäytöksessä nähdään sota-aikaisia, sitä edeltäneitä ja sen jälkeen muotiin tulleita asuja. Suvi Vintagessa järjestetään myös pukukilpa, johon kaikki halukkaat voivat osallistua. Parhaasta asusta pääsee äänestämään Facebookissa tapahtuman jälkeen.

Yleisöä viihdyttää lauantaina soitinyhtye Carneval haitarimusiikilla. Sunnuntaina lavalle astuu 1920–1950-lukujen sovituksilla ja soitinkokoonpanolla soittava Seminola-­orkesteri. 1940–1950-luvun musiikkia soittava Trio Nautilus luo tunnelmaa molempina päivinä. Jos tanssitaidot ovat ruosteessa, on paikan päällä tarjolla tanssiopetusta.

Mukana ovat myös historian elävöittämistä seuraa Etulinja ja Lottaperinneyhdistys esittelemässä toimintaansa.

Lisäksi lauantai-ilta jatkuu burleskilla Teerenpelissä. Teerenpeli Tease esittää ohjelman Vintage Vixens klo 18–21.

Suvi Vintagea Tallipihalla klo 11–17  lauantaina ja sunnuntaina. Fintage ry ja Tallipiha järjestävät tapahtuman toista kertaa.

Tallipiha

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.06.2013 12:44