VALIKKO

Keskustori.fi

Tampereen uusi kukkaispormestari on Kirsi Koski

Olkihatun kutreilleen saanut Tampereen kaupungin konsernijohtaja nimeää lempikukakseen päivänkakkaran.

Tuore kukkaispormestari Kirsi Koski yllättyi valinnastaan.

– Tämä tuli puskista ja minut yllätettiin täysin. Tämä on huikea kunnianosoitus, iloitsee Koski.

Tampereen Kukkaisviikot, 26.7.–3.8., viettävät tänä vuonna juhlavuottaan täyttäessään 30 vuotta.  

– Hauskaa olla 30. kukkaispormestari. Kukkaisviikot on järjestetty yhtä kauan kuin olen ollut tamperelainen. Tulin Hervantaan opiskelemaan.

Koski toimi aikoinaan ensimmäisenä naisena Liikennelaitoksen johtotehtävissä ja on nyt ensimmäinen nainen Tampereen kaupungin konsernijohdossa.

Kosken mielestä titteli on paitsi hieno hetki hänelle henkilökohtaisesti, myös tärkeä arvostuksen osoitus kaupungin virkamiehiä kohtaan. Koski toivoo, että virkamiehet pysyvät jatkossakin ajan hengessä mukana.

– Kaupunkilaisten hyväksihän näitä hommia tehdään. Asialliset hommat hoidetaan, mutta pilkettä silmäkulmassa ei sovi unohtaa.

Kukkaispormestari kehottaa nauttimaan kesästä. 

– Suomessa on ihana kesä, toivottavasti vielä aurinko paistaa. Kesästä pitää nauttia, sen ei tarvitse olla erikoisempaa, vaan voi nauttia ihan yksinkertaisista jutuista.

Ainakin kukista pääsee nauttimaan erityisesti kesäaikaan. Kukkaispormestari miettii hetken lempikukkaansa, kun eri aikaan kukkivia ihania kukkia on niin paljon. 

– Ainahan sitä ottaa mielellään pöydälleen ruusuja, mutta jos luonnosta haetaan, niin lempikukkani on päivänkakkara. Kun ne ilmestyvät, tuntuu että nyt on kesä.

Kukkaispormestari avaa Tampereen kukkaisviikot perjantaina 26. heinäkuuta. 

– Kukkaispormestarin tehtävät ovat toki mieluisia. Tapahtuma tarjoaa mielestäni juuri sitä, mitä tamperelaiset ansaitsevat: kauneutta ja kepeyttä kesään, tasapuolisesti kaikkien saataville.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtajan ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtajan Erika Hildénin mukaan Koski on oiva valinta kukkaispormestariksi, sillä hän antaa positiivisella ilmeellään kasvot harmailla kunnan virkamiehille.

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi tehden samalla Tamperetta tunnetuksi. Koski on vuosien varrella tehnyt välittömällä tyylillään päivä toisensa jälkeen töitä kaupunkilaisten eteen, Hildén perustelee.

Tampereen Kukkaisviikot

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.05.2013 13:01