VALIKKO

Keskustori.fi

Marjut Sariola juhlii sunnuntaina 45-vuotista näyttelijäuraansa

Juhlanäytäntö Tuhkaa ja teräviä nähdään sunnuntaina 14. huhtikuuta Tampereen Teatterin päänäyttämöllä.

Marjut Sariola (vas.) ja Tuija Piepponen näyttelevät Tuhkaa ja teräviä -näytelmässä. Kuva: Harri Hinkka.

Marjut Sariola (vas.) juhlii 45-vuotistaiteilijauraansa sunnuntaina 14. huhtikuuta kello 14 alkaen Tampereen Teatterin päänäyttämöllä. Juhlanäytäntönä nähdään Bengt Ahlforsin komedia Tuhkaa ja teräviä.

Elokuussa eläkkeelle jäävä kokenut ja lahjakas näyttelijätär näyttelee tällä kaudella myös koskettavassa ja kehutussa Anna Krogeruksen näytelmässä Kuin ensimmäistä päivää.

Sariola aloitti näyttelijäuransa Mikkelin Teatterissa vuonna 1969. Tampereen Teatteriin hänet kiinnitettiin vuonna 1973. Sariolan pitkä roolilista Tampereen Teatterissa kattaa niin musikaaleja, komedioita, draamaa kuin tragedioita. Hän muun muassa näytteli Sugar Kanen roolin TT:n kaikkien aikojen eniten esityksiä saaneessa musikaalissa Sugar eli Piukat paikat (1982). 

Vuosien saatossa Sariola on vieraillut muun muassa Riihimäen Teatterissa, Tampereen Komediateatterissa sekä Pyynikin ja Kirjurinluodon kesäteattereissa. Ruudun takaa hänet on nähty muun muassa Mikko Niskasen elokuvassa Tulipunakukka sekä televisiosarjassa Rintamäkeläiset.

Lisätietoa taiteilijajuhlasta TT:n sivulla.

Tampereen Teatteri

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 16:13