VALIKKO

Keskustori.fi

Tampereen Teatterin syksyssä viisi ensi-iltaa – Musikaali Les Misérables kaksoisensi-illassa

Trilleriä, klassikkoa tai vaikka draamakomediaa, jossa viisikymppinen kotirouva Sirkku Sopanen repäisee ja lähtee Kreikkaan selvittämään, kuka hän oikein onkaan.

Tampereen Teatteri tuo ensi syksyyn viisi ensi-iltaa, joista syyskauden avaa Edward Taylorin juonikas trilleri Kylmä murha (Murder by Misadventure). Mikko Viherjuuren suomentama ja ohjaama jännitysnäytelmä saa pohjoismaisen kantaesityksensä 29. elokuuta Frenckell-näyttämöllä.

Kansainvälisin voimin valmistuva Victor Hugon romaaniin perustuva Les Misérables -suurmusikaali saa kaksi ensi-iltaa TT:n päänäyttämöllä: 13. ja 14. syyskuuta. Ohjauksesta vastaa lukuisista musikaaliohjauksistaan ympäri Eurooppaa tunnettu Georg Malvius. Musikaalin keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Tomi Metsäketo (yllä) Mariuksena, Tero Harjunniemi ja Petja Lähde Jean Valjeanin roolissa. Musikaalin koomisissa rooleissa kapakoitsijapariskunta Thénardierina nähdään TT:n omat taitajat, Ville Majamaa ja Ritva Jalonen

Venäläinen klassikkoteos, Anton Tšehovin Lokki saa ensi-illan 26. syyskuuta Frenckell-näyttämöllä. Esityksen ohjaa Tampereen Teatterissa ensi kertaa vieraileva Samuli Reunanen. Rooleissa nähdään teatterin omien näyttelijöiden lisäksi myös Nätyn näyttelijäopiskelijoita.

Teatteri 2.0:n, Tampereen Teatterin, Joensuun Kaupunginteatterin ja Rovaniemen Teatterin yhteistuotanto Radikaaleinta on arki saa kantaesityksen 8. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä. Dokumentaarinen arkikomedia pätkätyöntekijöistä yhdistää fiktiota ja dokumentaarista materiaalia. Esityksen pohjaksi on kerätty kokemuksia pätkätyöläisyydestä kolmelta paikkakunnalta: Tampereelta, Joensuusta ja Rovaniemeltä. Vuorotellen näissä kolmessa kaupungissa esitettävän näytelmän rooleissa nähdään näyttelijät Marja Myllylä ja Johannes Korpijaakko

Kulttuuriravintola Kivessä saa 26. marraskuuta ensi-iltansa Willy Russellin yhden naisen draamakomedia Rakkaudesta elämään (Shirley Valentine). Aliisa Pulkkisen tulkitsema Sirkku Sopanen on viisikymppinen kotirouva, joka on aina asettanut miehensä ja lapsensa etusijalle ja unohtanut itsensä. Nyt hän päättää repäistä ja lähtee Kreikkaan selvittämään, kuka hän oikeasti onkaan ja mitä hän elämältä haluaa.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.03.2013 16:03