VALIKKO

Keskustori.fi

Ensimmäistä kertaa metalliyhtye TTT-Klubilla: Mokoma esiintyy akustisesti

Kestosuosikki Freukkarit nousee lavalle trio-kokoonpanossa lauantaina 2. helmikuuta.

Kuva: Kalle Björklid.

TTT-Klubi saa perjantaina 1. helmikuuta ensimmäistä kertaa vieraakseen metalliyhtyeen. Lavan valloittaa Mokoma (yllä), joka esiintyy tällä erikoiskeikalla akustisessa olomuodossa.

– Teemme tänä vuonna kymmeniä sähköisiä peruskeikkoja, mutta näillä näkymin vain kaksi akustista keikkaa. Kyse on siis melkein ainutkertaisesta tilaisuudesta, jonka intiimiä mutta dynaamista luonnetta uskon TTT-Klubin tilan tukevan erityisen hyvin, luonnehtii kitaristi Tuomo Saikkonen.

Luvassa on akustisia sovituksia Mokoman tutuista kappaleista. Valtaosa näistä on mukana akustisella Varjopuoli-albumilla, mutta myös liuta uusia sovituksia on nostettu ohjelmistoon.

– Olemme adrenaliinifriikkejä ja siten herkkiä ajamaan itsemme tukaliin tilanteisiin mukavuusalueemme ulkopuolelle, kuten akustisten soittimien varteen, sanoo Saikkonen.

– Kehittyminen ja jatkuva itsemme haastaminen on yhtyeen selkärangassa. Olemme kotonamme sähköisillä hevikeikoilla, joissa mosh pit pyörii ja hiki haisee. Niinpä meille on ollut valtaisan jännittävää ja palkitsevaa taivuttaa kappaleemme akustiseen muotoon.

Heti Mokoman jälkeen lauantaina 2. helmikuuta TTT-Klubilla vuoron saa kestosuosikki Freukkarit (Freud, Marx, Engels & Jung) trio-kokoonpanossa. Estradilla musisoivat Tero Pulkkinen (vas.), Pekka Myllykoski ja Arto Pajukallio.

Jonkun täytyy perustaa alkoholiaiheisia outlaw-kantribiisejä suomeksi esittävä yhtye, tuumasivat lääketieteen kandidaatti Pekka Myllykoski ja toimittaja Arto Pajukallio vuonna 1984 Seinäjoen Provinssirockissa Cumuluksen Lekkeribaarin nurkkapöydässä.

Näin tapahtui, eikä meno maistu vieläkään kuivalta Freukkareiden keikalla.

– Soitamme kaksi noin tunnin mittaista settiä rillumareikantrista postpuberteettiseen rokin räimeeseen, kertoo Pajukallio.

– Kaihoa ja nöyryytyksiä elon laidasta laitaan. Suoraan selkärangasta tuleva ydin saa kuorrutuksen henkeäsalpaavasta harkitsemattomuudesta, jolla joihinkin asioihin heittäydymme. Kuten huonoihin vitseihin ja levottomiin spiikkeihin. Seteissä kuullaan melko lailla ne suosikkibiisit joita meiltä yleensäkin toivotaan, mutta aina pitää olla myös jotain yllättävääkin.

TTT-Klubi

Jaa

Viimeksi päivitetty 31.01.2013 12:16