VALIKKO

Keskustori.fi

Isoisä Sotta Pyttynen tekee kaiken nurinpäin ja höpsösti

4-vuotiaan Iiran roolia näyttelee Eeva-Riitta Salo. Hänen rituaaleihinsa ensi-iltapäivänä kuuluu kodin puunaus.

Kuvat: Petri Kovalainen.

Sotta Pyttynen on kaiken nurinperin kiepsauttava näytelmä pikkuväelle. Näytelmä saa ensi-iltansa tiistaina 18. syyskuuta Tampereen Työväen Teatterissa.

Sotta Pyttynen on tarina isoisän ja pikku Iiran eriskummallisen hauskasta illasta, jolloin hassutellaan, pusutellaan ja vähän murjotetaankin. Isoisän kodissa kaikki on vähän hassusti. Hänellä on aivan omat erikoiset tapansa syödä, mennä nukkumaan ja pelata vaikkapa jalkapalloa.

Iiran roolia näyttelee Eeva-Riitta Salo.

Kerrotko roolistasi ja näytelmästä?

– Näyttelen 4-vuotiasta Iira-tyttöä, joka menee ensimmäistä kertaa yökylään vaarinsa Sotta Pyttysen luo. Iira on Siivo-äidin tytär, ja hänellä on hyvin järjestelmällinen elämä. Vaari on hyvin hauska ihminen ja tekee kaiken nurinpäin, höpsösti. Vaari järjestää kaikkea hauskaa, kun Iira tulee yökylään.

Katja Krohnin kirjoittama tarina on suurimmaksi osaksi runomuodossa. Se on hauskaa riimiä, joka uppoaa pieniin lapsiin.

Mikä on ollut haastavinta?

– Haastavinta ovat riimit, koska ne pitää mennä ihan oikein. Näytelmässä on paljon liikuntaa ja riimejä.

Eeva-Riitta Salon kanssa näyttämöllä nähdään Harri Rantanen (kuvassa) sekä Jukka Saikkonen. He näyttelevät vuorotellen Sotta Pyttystä.

Mikä sinua erityisesti viehättää näytelmässä?

– Itsekin olen mummo, ja minusta on kiva järjestää lapsenlapsille kaikkea hauskaa. Minun on erittäin helppo samaistua näytelmään. Iira sanookin ”Sä oot ihan höpsö, nyt puijaat.” Voi, kuinka monta kertaa olen itse saanut kuulla sen. Mummut ja papat saa vähän puijata. 

Ensi-ilta on tiistaina 18.9., mitkä ovat fiilikset tällä hetkellä?

– Tuntuu, että tästä tulee kiva ja hauska näytelmä. Lapset nauttivat siitä, että kaikki on nurinpäin. Tämä ei ole opetusnäytelmä ollenkaan.

Onko sinulla mitään rituaaleja ennen näyttämölle menoa?

– Ensi-iltapäivänä yritän siivota kotini, jotta en miettisi esitystä niin. Siivotessa tulee samalla liikuntaa, ja saan itseni lämpimäksi.

Mitä muuta kuuluu syksyysi?

– Puutarhasadon parissa... Seuraavaksi purkitan omenahilloa. Kirsikkahillot on jo tehty.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.09.2012 12:38