VALIKKO

Keskustori.fi

Kehitysvammaisteatteri La Strada palkittiin

Vuoden kulttuuriteko -palkinnon myönsi Tampereen kaupunki.

Tampereen kaupunki on myöntänyt vuoden 2011 Tampereen Kulttuuriteko -palkinnon Kehitysvammaisteatteri La Stradalle. Palkinto on tänä vuonna arvoltaan 3000 euroa.

Palkittavaa ovat voineet ehdottaa kuntalaiset, joilta ehdotuksia tuli kaikkiaan 108. Päätöksen palkittavasta teki sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta.

La Strada ja ryhmän teatteriesitys Laulu Tulipunaisesta kukasta kirvoittivat kuntalaisten ehdotuksissa innostuneita ja inspiroituneita perusteluja. Kehitysvammaisten harrastajateatteria pidetään rohkeana edelläkävijänä tarttuessaan klassikkoteokseen. Esitys nähtiin muun muassa Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmistossa.

Perustelujen mukaan La Strada ansaitsee palkinnon myös siksi, että se mahdollistaa onnistumisen tunteita esiintyjille ja lisää onnellisuutta sekä tekijöissä että kokijoissa. Toiminta ehkäisee kehitysvammaisten syrjäytymistä yhteiskunnasta ja lisää osallisuutta kulttuuritoimintaan.

Lähes talkoovoimin toimivaa teatteria ohjaa Anu Panula, joka on jaksanut valaa uskoa näyttelijäjoukkoonsa. Tuloksena on ollut kaunis ja väkevä tulkinta kaikille yhteisistä ihmisten välisistä tunteista.

La Strada on vuonna 2009 perustettu Suomen ensimmäinen kehitysvammaisteatteri, jossa on kymmenen kehitysvammaista aikuista sekä lisäksi noin viisitoista ilmaistyöntekijää.

Tampereen kaupunki myöntää vuosittain Kulttuuriteko-palkinnon, jonka perusteena on jokin erityinen ponnistus kulttuurin alueella. Palkinnon voi saada esimerkiksi tapahtuma, tuote, organisaatio tai henkilö, joka on olemassaolollaan tai toiminnallaan kehittänyt ja rikastuttanut kaupungin kulttuurikenttää.

Kehitysvammaisteatteri La Strada 

Jaa

Viimeksi päivitetty 12.12.2011 15:10