Keskustori.fi

Mister Finland kriisissä

Mitä on olla suomalainen mies? Mitä on onni?

Kuva Snoopi Siren

Teatteri Siperian sivuilla lukee: Mister Finland läjäyttää pöytään suomalaisen miehen sielunmaiseman ja kipupisteet.

Mister Finlandin saappaisiin hyppää näyttelijä Tuukka Huttunen. Lavalla nähdään myös Marika Heiskanen, joka esittää näytelmässä useita rooleja. Näytelmän tavallisesta suomalaisesta miehestä ovat kirjoittaneet yhdessä ystävykset Huttunen ja Snoopi Siren, joka myös ohjaa sen.

Komedia saa ensi-iltansa keskiviikkona 28. syyskuuta.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä, Tuukka Huttunen?

– Mister Finland on tuiki tavallinen suomalainen keski-ikäinen mies, joka kokee kriisin ja etsii jotakin elämästä puuttuvaa sisältöä. Pääteemat ovat, mitä on olla suomalainen mies ja mitä on onni?

– Kriisissä mies tarkastelee elämäänsä. Mitä on saanut aikaan? Ovatko asiat oikeita? Tässäkö tämä kaikki oli? Kun kaikki on hyvin, näkeekö lähellä olevan onnen? Vai pitääkö mennä kauas, jotta näkee lähelle?

Mister Finland tekee matkan itseensä. Matkan varrella tulee vastaan kaikenlaista, tärkeimpänä niistä isäsuhde. Mutta ihan kummallisiakin hahmoja vilisee tiellä.

– Meno menee villiksi loppua kohti. Päähenkilö kohtaa jopa prinsessa Madeleinen ja joulupukin. Omalta osaltaan hahmot tuovat mukanaan palasia, joiden kautta Mister Finland löytää jotain. Mutta ei paljasteta enempää!

Olet kirjoittanut tekstin yhdessä Snoopi Sirenin kanssa. Miten yhteistyö sujui?

– Olemme pitkäaikaisia ystäviä. Tekstin luominen on ollut älyttömän mielenkiintoista. Läheisinä ystävinä pikku kinastelu kuuluu välillä asiaan.

Ensi-ilta on tänään 28. syyskuuta. Mitä pyörii mielessä ja mitkä ovat fiilikset?

– Ensi-iltapäivänä fiilikset menevät vuoristorataa, mutta nyt on ollut nousujohteista. Asiat ovat loksahtaneet hyvin paikoilleen. Odotan jo, että yleisö tulee. Yleisön kanssa näytelmää kuitenkin tehdään.

Mitä muuta syksyysi kuuluu?

– Mister Finlandin lisäksi esitykset jatkuvat Täällä Pohjantähden Alla 2011 -näytelmässä Kansallisteatterissa Helsingissä.

Teatteri Siperia järjestää esityksen jälkeen yhdessä Tampereen NMKY:n isä–lapsi-hankkeen kanssa keskustelutilaisuuden 15. lokakuuta ja 12. marraskuuta. Tavoitteena on keskustella yhdessä tekijöiden ja yleisön kanssa Mister Finland esityksen herättämistä ajatuksista.

Teatteri Siperia 

Jaa

Viimeksi päivitetty 19.12.2012 15:51