VALIKKO

Keskustori.fi

Takuuvarmasti parempi mieli Pyynikiltä

 

Pyynikin kesäteatteri | Nuotin vierestä

Täältä pesee! Kaisa Hela ja Juha-Matti Koskela. (Kuva: Joonas Järventie)

 

IHMISSUHTEET solmussa ja rakkauden sävel hukassa… Kuulostaa niin tutulta idealta, mutta se vaan toimii. Diplomi-insinööri Arto Mulkonsaarella (Juha-Matti Koskela) ja hänen määrätietoisella vaimollaan Marjukalla (Irina Vartia) on elämässään selvät sävelet ja suunnitelmat. Sitten Leena-äiti (Tiina Weckström) ja kohtalo karaokekilpailun muodossa puuttuvat peliin.

Pyynikin kesäteatterin uudessa komediassa Nuotin vierestä ei ollut mitään liikaa eikä liian vähän. Kohtauksesta toiseen siirryttiin hyvässä tahdissa. Juuri sopivasti löytyi huumoria ja hittibiisejä, jotka oli vielä sijoitettu juuri oikeisiin kohtiin. Tuloksena oli harmoninen, taitavasti ja tasapainoisesti rakennettu ja ohjattu kokonaisuus, joka piti minut imussaan koko ajan. Esityksen ohjaajalle Ola Tuomiselle tämä oli ensimmäinen ohjaus Pyynikin kesäteatterissa.

Näytelmään oli upotettu hienoja yksityiskohtia, kuten Arton ja lumoavan laulajatähden Susannan (Kaisa Hela) hidastettu kohtaaminen. Mieleenpainuva oli myös Tiina Weckströmin laulama Aikuinen nainen -kappale pyörivässä katsomossa.

 

JUHA-MATTI KOSKELA on näyttelijä, josta olen aina pitänyt. Tämä oli hänen ensimmäinen esiintymisensä Pyynikin kesäteatterissa. Toivottavasti hänet nähdään siellä tulevinakin kesinä. Kaiken kaikkiaan näyttelijöillä näytti olevan yhteisen tekemisen fiilis ja riemu. Sitä oli kiva katsoa.

Pakko myös mainita erikseen karaokekilpailun juontaja (Karoliina Blackburn), joka jaksoi hyppiä ja tanssia jokaisen biisin mukana.

Minulle tuli valtavan hyvä mieli tästä kantaesityksensä saaneesta viihdyttävästä komediasta, joka sopii todella hyvin kesäteatteriin. Tykkäsin, ja suosittelen lämpimästi!

Unohtaa ei tietysti sovi Pyynikin upeaa kesäistä maisemaa ja pyörivää katsomoa, joka aloitti pyörimisen tarkalleen ottaen 16.6.1959. Silloin sai ensi-iltansa Aleksis Kiven Nummisuutarit. Onnea 60-vuotiaalle!

 

Kirjoittaja on ollut teatterin suurkuluttaja lähes 10 vuoden ajan ja edelleen hämmästelee, kuinka paljon yksi esitys voikaan herättää tunteita ja ajatuksia.

 

Nuotin vierestä

Näytelmä perustuu Fremantle Finlandin elokuvaan Nuotin vierestä, alkuperäisidea Lauri Nurkse.
Ohjaaja: Ola Tuominen
Käsikirjoitus: Johanna Hartikainen
Pääosissa: Juha-Matti Koskela, Irina Vartia, Tiina Weckström ja Kaisa Hela.
Ensi-ilta: 14.6.2019 Pyynikin kesäteatterissa, kantaesitys

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru