VALIKKO

Keskustori.fi

Kun ulos ei ole menemistä ilman happinaamaria

 Teatteri Telakka | Luukku

Panu Valo (vas.), Tomi "Topi" Salmela, Elina Saarela ja Tanjalotta Räikkä (kuva: Petteri Aartolahti).

 

NORJAN RAJAVARTIOSTON helikopterin valonheitin pyyhkii merenpintaa. Vastaanotto ei ole lämmin ja alla on vain kiikkerä ja vuotava alus. Aluksessa mukana ovat kämppäkaverit ja entinen vuokraisäntä Raimo (Tomi Salmela). Pakoon oli lähdettävä, matkalle kohti tuntematonta ja tässä sitä sitten ollaan, yrittämässä pääsyä maailman viimeiseen hyvinvointivaltioon: Norjaan. Siellä olisi niitä, jotka maksavat meidän eläkkeemme!

Teatteri Telakan Luukkua on turha yrittää tiivistää, sillä se käsitteli käytännössä kaikkea sitä, minkä keskellä elämme ja mitä kohti olemme vääjäämättä menossa. Ilmastonmuutos oli tehnyt tehtävänsä, ulkona oli vain hiilidioksidia ja nuori eläkkeenmaksajasukupolvi oli täydellisesti hukassa.

Muodikas kyykkyistunta ei auttanut, kun rahat olivat loppu. Antti Haikkalan käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Luukussa maailma oli todella huonossa jamassa. Surkeassa maailmassa ja vielä surkeammassa ullakkohuoneistossa, luukussa, oli kuitenkin toivoa, sillä sen asukkaat Pökö (Tanjalotta Räikkä), Aikku (Elina Saarela) ja Säpä (Panu Valo) olivat ystäviä. Sitten piti lähteä pakoon kiperäksi muuttunutta tilannetta.

 

TELAKKA ISTUU rakennuksena täydellisesti näytelmän kuvaamaan paikkaan ja aikaan. Teatteriin rakennettu ullakkohuoneisto oli niin todellisen tuntuinen, että välillä unohti olevansa teatterissa.

Tällainen teatteri, joka irrottaa täydellisesti tästä hetkestä ja tuo siihen jotakin konkreettiselta tuntuvaa uutta on minun mieleeni. Tuo uusi ei synny vr-laseilla tai lisättynä todellisuutena vaan ihan oikeiden elävien ihmisten kautta. Vain teatteri pystyy siihen!

Vahva suositus.

 

Kirjoittaja on kotoisin Mikkelistä, mutta kotiutunut Tampereelle erityisesti teattereiden ansiosta, vaikka siihen melkein 20 vuotta meni.

 

Luukku

Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti Haikkala
Valosuunnittelija: Nadja Räikkä
Lavastus: Perttu Sinervo
Äänisuunnittelija: Antti Puumalainen
Rooleissa: Tanjalotta Räikkä, Elina Saarela, Tomi ”Topi” Salmela, Panu Valo, Jaani Leinonen
Ensi-ilta: 26.3.2019 Teatteri Telakalla

 

Teatterin sivulle

 

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru