VALIKKO

Keskustori.fi

Matka aikuisuuteen

TTT | Avustettu itserakkaus

Emmi Kaislakari, Auvo Vihro ja Tommi Raitolehto naurattivat ja koskettivat rooleissaan. (Kuva: Kari Sunnari)

 

PAKENEN välillä vastuuta ja ikäviä asioita. Kukapa ei, ainakin joskus? Komedia Avustettu itserakkaus kertoo vastuun välttelemisestä ja kykenemättömyydestä hyväksyä elämän mukana kulkeva kärsimys. Tositapahtumiin perustuvan komedian ovat kirjoittaneet Antti Mikkola ja Hanna Seppä.

Nelikymppinen koomikko Jari Kaula (Tommi Raitolehto) on elänyt itsekkäästi vain itselleen, kunnes rakastuu turkulaiseen kampaajaan Seljaan. Ja kun vielä ikääntyvät vanhemmat haluavat tehdä avustetun itsemurhan Belgiassa ja menneisyydestä avioton lapsi tarvitsee isäänsä, on luvassa mielenkiintoinen tarina.

Komediaa voisi luonnehtia sanalla runsas. Tekstiä oli paljon, mutta se oli osuvaa ja upposi kuulijaan. Kohtaukset olivat välillä varsin intensiiviä, ehkä kaoottisiakin, mutta toimivia. Näytelmään oli tuotu hienoja elementtejä, kuten lavastuksessa käytetyt häkit.

Myös valaistus toimi loistavasti lisäten tunnelmaa. Kekseliästä, että Jari stand up -koomikkona piti meitä katsojia yleisönään omassa päässään. Pidin myös siitä, että näyttelijät toimivat välillä ikään kuin kertojina.

 

JOKAISEN näyttelijän roolisuoritus ihastutti minua, mutta naiset kerrassaan lumosivat minut. Emmi Kaislakari Jarin tyttöystävänä oli valloittava ja Teija Auvinen Jarin äitinä oli aivan huippu. Petra Ahola Hilu-haamuna näytteli väkevästi ja pysähdyttävästi.

Näytelmän aiheeseen on helppo samaistua kuin myös moniin roolihahmoista. Elämä on matka, jossa kanssamatkustajat ovat tärkeitä oppaitamme. Ilman niitä Jarikaan ei ehkä olisi aikuistunut.

Avustettu itserakkaus on inhimillinen, lämminhenkinen, viihdyttävä ja hauska, mutta samalla myös koskettava.

 

Kirjoittaja on ollut teatterin suurkuluttaja lähes 10 vuoden ajan ja edelleen hämmästelee, kuinka paljon yksi esitys voikaan herättää tunteita ja ajatuksia.

 

Avustettu itserakkaus

Ohjaus: Antti Mikkola
Käsikirjoitus: Antti Mikkola ja Hanna Seppä
Rooleissa: Tommi Raitolehto, Emmi Kaislakari, Teija Auvinen, Auvo Vihro, Petra Ahola, Jooa Lehtonen/Väinö Muje
Ensi-ilta: Kantaesitys 15.1.2019 Tampereen Työväenteatterin Eino Salmelaisen näyttämöllä

 

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru