VALIKKO

Keskustori.fi

Kun kaikki huijaavat

 Tampereen Työväen Teatteri | Tämä on ryöstö

 06tamaonryosto 06092018 V

Ocean 11, Mission Impossible ja Marxin veljekset kohtaavat Tampereen Työväen Teatterin lavalla.

 hannele kirjoittajakuva

Kirjoittaja on kotoisin Mikkelistä, mutta kotiutunut Tampereelle erityisesti teattereiden ansiosta, vaikka siihen melkein 20 vuotta meni.

 

VIIHTYMISODOTUKSENI olivat korkealla, kun astelin Tampereen Työväen teatterin Tämä on ryöstö -näytelmän kantaesitykseen. Samojen käsikirjoittajien Näytelmä, joka menee pieleen oli tuoreessa muistissa ja sai minut vieläkin hymyilemään.

Tämänkertainen esitys lähti kuitenkin käyntiin vähän hitaasti. Näyttelijätiimi selvästi lämmitteli alussa ja ehkä käsikirjoittajakin oli tarvinnut oman aikansa saadakseen tarinan kulkemaan. Alun sanailun ja kevyen verryttelevän kohelluksen jälkeen päästiin kuitenkin vauhtiin ja lujaa mentiinkin ihan loppuminuuteille saakka.

Yleisö sai tutustua toinen toistaan hullunkurisempiin hahmoihin, joille yhteistä oli huijata kaikkia ja kaiken aikaa. Ikkunasta sisään tunkeva lokkiparvi, kolmeksi eri persoonaksi jakautuva ja itsensä kanssa tappeluun päätyvä mies tai ilmastointikoneessa päivänsä päättävä ryöstäjä, saivat naurun kyyneleet silmissä kiemurrelleen katsojan miettimään:  mitä ihmettä lavalla tapahtuu?

 

UNKARIN PRINSSILLE kuuluvan timantin ryöstötarina kulki omaa rataansa, mutta lavasteita, niitä pysähdyin monessa kohdin ihailemaan. Taidokkaasti ja kekseliäästi luodut maailmat ansaitsevat oman osuutensa tässä suosituksessa. Koti, pankki, katu tai autot olivat hienosti tehtyjä, mutta vielä tutun tuntuisia. Sen sijaan kun siirryttiin perspektiivin ja tilan kääntävään asetelmaan, oli katsojalla paljon ihmeteltävää.

Ryöstön päärooleissa makeimmat naurut saivat aikaan Tommi Raitalehto vankilasta karkumatkalla olleena Kaitsuna sekä Saska Pulkkinen epätoivoisen toiveikkaana kosiomatkalla olleena miehenä tai itse asiassa kolmessa eri roolissa, miehinä. Itselleni aika tuore kasvo, Verneri Lilja, huijarin perustyypiksi luonnehdittavana Samina osui muutaman kerran herkullisesti nauruhermoon. Minuun puree rento ja lakoninen huumori, jota Samissa oli.

Näytelmä jätti mieleen hämmennystä, mutta huolimatta siitä poistuimme teatterista pimenevään syysiltaan rennoin mielin ja hyväntuulisina.

 

Tämä on ryöstö

Ohjaus: Tommi Auvinen
Koreografi: Jouni Prittinen
Näyttelijät: Petra Ahola, Heidi Kiviharju, Janne Kallioniemi, Verneri Lilja, Samuli Muje, Saska Pulkkinen, Tommi Raitolehto, Tom Lindholm, Puntti Valtonen, Osku Ärilä, Juulianna Mäkelä
Ensi-ilta: 6.9.2018 Tampereen Työväenteatterin Suuri näyttämö, Suomen kantaesitys

 

Teatterin sivuille

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru