Keskustori.fi

Rouhea kasvutarina pojasta mieheksi

Tampereen Työväen Teatteri | Pasi Was Here

Näytelmän neljä näyttelijää. Tuukka Huttunen (oik.) näyttelee Pasia ja Janne Kallioniemi (toinen vas.) Hemmoa. Maija Lang ja Tommi Raitolehto nähdään useissa eri rooleissa. Kuva: Kari Sunnari.

 

SAVONLINNASTA kuuluu laukaus ja luoti kulkee Helsinkiin suoraan Hemmon sydämeen. Hemmon paras lapsuuden kaveri on tappanut itsensä. Alkaa nostalginen matka lapsuuden maisemiin Savonlinnaan, kun Hemmo etsii vastauksia.

Tarinaa kerrotaan rouheasti, kaunistelematta ja ronskilla huumorilla höystäen. Ajankuva 80-luvun lähiöelämästä ja pojan viikareidein edesottamuksista on elävä ja osuva. Niin osuva, että ajoittain tunsin oloni epämukavaksi. Poikien kasvu nuoriksi miehiksi ei ollut kivutonta. Hyväksynnän etsintää, identiteetin etsintää, seksuaalisuuden etsintää. Etsintää monella tavalla. Omat olotilani vaihtelivat tarinan edetessä vatsanpohjasta lähtevästä naurusta haikeaan ikävään käväisten välillä myötähäpeän puolella.

Näytelmän hahmot ovat karikatyyrisiä, humoristisia ja suorasukaisia. Viihdyttäviä ja samalla vähän ahdistavia. Koin koko näytelmän ikään kuin kahdelta tasolta. Pinnassa oli paljon huumoria ja naurua, kiljun juomista, Sepulturaa, pornovideoita, Niken lenkkareita, joystickin vemputusta ja painepesurikisailua. Syvemmällä kulki kipeämpi tarina siitä, miksi toinen onnistuu elämässään ja toinen ei.

Niin kuin elävässä elämässä, ei tässä näytelmässäkään selkeää selitystä tai syyllistä löytynyt. Hemmo ei ehkä löytänyt vastausta, mutta hän löysi kuitenkin rauhan. Pasin muistoa kunnioittaen ja vaalien.


Kirjoittaja työskentelee ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ja näkee taiteessa parantavaa voimaa.

Pasi Was Here

Käsikirjoitus Veikko Nuutinen
Ohjaus Milko Lehto
Ensi-ilta 1.2.2018 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Teatterin sivulle

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat

loka 16, 2016

Keho äänen syleilyssä

syys 09, 2016

Vielä yksi elämä

syys 07, 2016

Ystävyyden ylistys

syys 04, 2016

Yksinkertaisesti paras!

syys 03, 2016

Lumoavan ihana ja hauska

elo 31, 2016

Riipaiseva musikaali

elo 31, 2016

Tiikeri ja pupunen

tammi 29, 2016

TTT | Niin kuin taivaassa

tammi 28, 2016

TT | Päätepysäkki

tammi 21, 2016

TTT | Papparaisen uni

tammi 20, 2016

TTT | Lada