Keskustori.fi

Nuoret teatterissa: "Pelko tylsyyteen kuolemisesta oli mielessä päällimmäisenä"

Olemme Veera Silakoski ja Niko Mansikka, 18-vuotiaita abiturientteja Kangasalan lukiosta. 

 

Pakkokatsojat

Tässä juttusarjassa Keskustori.fi "pakottaa" teatteriin jonkun sellaisen katsojan, joka ei yleensä käy katsomassa ainakaan ns. vakavia näytelmiä. Lähetimme Veeran ja Nikon Tampereen Työväen Teatteriin tutustumaan Sara Hildénin elämään.

 

TTT | Sara ja Erik

OLEMME AINA käyneet katsomassa teatterissa paljon komedioita. Ennakkoluulot olivat siis suuret mennessämme katsomaan näytelmää Sara ja Erik. Tiesimme näytelmän olevan draama, joten pelko tylsyyteen kuolemisesta oli mielessä päällimmäisenä. Myös tarina itsessään vaikutti sopivammalta aikuisille kuin nuorille. Esitys kuitenkin yllätti positiivisesti.

Tositarinaan perustuva näytelmä kertoo tamperelaisen vaateliikkeen omistajan Sara Hildénin ja taidemaalari Erik Enrothin riipivän surullisen rakkaustarinan. Sara on kireä liikkeen omistaja, jonka suuri intohimo on taide. Kaikki hänen elämässään on tarkasti omalla paikallaan ja aikataulussa. Kaikki paitsi Erik. Taiteilijasielu Erik elää elämäänsä niin kuin itse haluaa. Tämä luo parin välille kitkaa.

Teija Auvinen (Sara) ja Ilkka Heiskanen (Erik) tekivät loistavan roolisuorituksen, joka liikutti omalla tavallaan varmasti jokaista katsojaa. Tarina imaisi helposti katsojan mukaansa ja aiemmin pitkänä pitämämme näytelmä meni ohi hujauksessa.

Vaikka aikuisen on varmasti helpompi samaistua näytelmän teemoihin, on se silti hyvä esimerkki siitä, kuinka surullinen rakkaustarina voi sopia niin nuorelle kuin hiukan elämää nähneellekin katsojalle.

TEKSTI: Veera Silakoski, Niko Mansikka

 

Ensimmäisen kerran Keskustori.fin puolesta Saran ja Erikin katsoi Marita Salonen:
Lue tästä ensi-illan tunnelmia alkusyksystä 2016

Jaa

ETSI SIVUILTA

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat

loka 16, 2016

Keho äänen syleilyssä

syys 09, 2016

Vielä yksi elämä

syys 07, 2016

Ystävyyden ylistys

syys 04, 2016

Yksinkertaisesti paras!

syys 03, 2016

Lumoavan ihana ja hauska

elo 31, 2016

Riipaiseva musikaali

elo 31, 2016

Tiikeri ja pupunen

tammi 29, 2016

TTT | Niin kuin taivaassa

tammi 28, 2016

TT | Päätepysäkki

tammi 21, 2016

TTT | Papparaisen uni

tammi 20, 2016

TTT | Lada