VALIKKO

Keskustori.fi

Teatteri Siperia | Suorittajat

 

Rooleissa nähdään Marika Heiskanen ja Miika Muranen.

Käsikirjoitus Marika Heiskanen ja Miika Muranen
Ohjaus Miika Muranen
Ensi-ilta 15.10.2015 Teatteri Siperia

SUORITTAJAT

Heti ensimmäisten minuuttien aikana tajusin, että Teatteri Siperian näytelmä Suorittajat kertoo minusta. Rakastan kalentereita ja merkintöjen tekemistä niihin. Teen ”to do” –listoja ja suttaan niitä sitä mukaa kun saan jotakin valmiiksi. Yleensä saan suoritettua vain pienen osan listan tehtävistä. Marika Heiskasen ja Miika Murasen näytelmän suorittajat menivät sata lasissa listansa perässä jumppasaleilla, parisuhteissa, suorittamassa omaa elämäänsä. Sympaattiset Muranen ja Heiskanen olivat rakentaneet näytelmän, jossa kuviteltu ja oikea tilanne sekoittuivat. Se piti yleisön mukavasti otteessaan.

Oli rentouttavaa istua pitkästä aikaa pienessä katsomossa, lähellä näyttelijöitä ja ikään kuin osana esitystä. Henkilöt ja tarinat siirtyivät jollakin kummallisella tavalla ihon alle. Lyhyet episodit hauskoine henkilöhahmoineen esittelivät laajan kirjon erilaisia suorittajia ja erilaista suorittamista. Heiskasen esittämän elämäntapavalmentajan tarjoilema uusi trendikäs ”downshitting”-metodi sai nauramaan vaikka takaraivossa kolkutteli epätoivo; tähänkö tässä maailmassa on tultu?

”Jos tulee kiire, antaa kiireen olla ja mennä ovesta ulos, ja tekee sitten maltilla sen mitä oli tekemässä…” kertoo näytelmän lopussa vanhus pitkän elämänkokemuksensa tuomalla varmuudella. Jäin miettimään mitäpä jos huomenna en katsoisikaan kalenteriani tai tehtävälistaani, vaan tekisin maltilla ja ajan kanssa sen mitä ajattelin tehdä, sen mitä itse pidän tärkeänä? Vaikka suorituksesta en täyttä kymppiä saisikaan.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:18

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat