VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Viimeinen Pasodoble

Rooleissa nähdään Marja Packalén, Jukka Saikkonen, Eeva-Riitta Salo ja Ilmari Saarelainen. Kuva Kari Sunnari.

Käsikirjoitus Pekka Lepikkö
Ohjaus Anna-Maria Klintrup
Lavastus- ja pukusuunnittelu  Pekka Korpiniitty
Kampausten ja maskien suunnittelu Sari Rautio
Valosuunnittelu Timo Alhanen
Äänisuunnittelu Kyösti Kallio
Ensi-ilta 30.9.2015 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Viimeinen Pasodoble

Nauroin ensimmäisellä puoliajalla niin, että vedet valuivat silmistäni. Toisella puoliajalla jo melkein itkin. Tähän kohtaan sopii vierustoverini kuulemani sanat esityksen jälkeen: ”Sellaista se elämä on”.

Odotin kovasti Viimeinen pasodoble -näytelmän ensi-iltaa jo sen näyttelijöiden takia. Myös aihe tuntui hyvin kutkuttavalta ja hieman ajankohtaiseltakin, kun lähipiirissäni on Espanjasta asunnon hankkineita.

Näytelmän pääpari Tyyne (Marja Packalén) ja Pentti (Ilmari Saarelainen) olivat luopuneet Suomessa kaikesta. Espanjassa oli kulunut jo 20 vuotta ja kumpikin ikävöi Suomen joulua, kesämökkiä, lapsenlapsia. Epäilys kaivoi mieltä, oliko ratkaisu oikea. Aili (Eeva-Riitta Salo) ja Eero (Jukka Saikkonen) olivat toista maata. He harrastivat golfia ja nauttivat elämästä ulkomailla. No, kaikki ei tietysti ollut ihan siltä miltä päältä päin näytti.

Packalén ja Saarelainen sulattivat sydämeni rooleissaan. He olivat juuri niin loistavia kuin olin odottanutkin. Näytelmän käsikirjoittajan Pekka Lepikön teksti oli hauskaa ja koskettavaakin. Huumoria ja hauskoja kommelluksia riitti varsinkin juuri ensimmäisellä puoliajalla. Väliajan jälkeen oli aika myös vakavoitua, kun Pentin muistisairaus alkoi nousta enemmän esiin.

Tämä komedia lämmitti kovasti niin mieltäni kuin sydäntäni samalla myös riipaisten. Lopun kohtauksissa välittyi katsojalle jotain niin koskettavaa, herkkää ja haurasta… Oli aika Viimeisen pasodoblen.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:17

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat