VALIKKO

Keskustori.fi

STATE | Yhden tähden hotelli

Kuva: Anette Ekholm

Yhden tähden hotelli

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Vihinen ja Lotta Ansakorpi
Rooleissa: Pauli Hanhiniemi, Janus Hanski, Manu Havisalmi, Anette Ekholm, Sanna Pietiäinen, Ari Kankaanpää, Lotta Ansakorpi
Ensi-ilta: 30.9.2015, Teatteri State

Tarina parisuhteesta, sen eri vaiheista. Kaksi pariskuntaa ajautuvat samaan konkurssikypsään hotelliin, eri syistä. Hotellin tarina kulkee taustalla pohjana.

Jos kappaleen esittelytekstissä lukee "komedia" edes jossain muodossa, jätän yleensä menemättä katsomaan, koska kärsin erittäin voimakkaasta myötähäpeästä. Onneksi en ollut huomannut mainintaa. Niin, ja pakko myöntää, Hanhiniemen mukana olo vaikutti omaan valintaani ehkä hiukan.

Juoni tuntui aluksi hieman kököltä, mutta se sitoi esitetyt biisit hyvin yhteen. Juonenkäänteet myös kolisivat täysillä, kun huomasin itse toistaneeni ihan samoja käytösmalleja omissa suhteissani. Peili oli suunnattu suoraan minuun. Oliko mieleni jotenkin erityisherkkä, kun monet biisit nostivat tipan luomen alle ja yksi tulkinta (Ari Kankaanpään) jopa räjäytti potin, vuolaan kyynelvirran. Musiikki näytti voimansa jälleen kerran.

Ansakorven korpihotellin houseband Varsovan liitto soitti levyautomaattina taustalla juuri niin oikeaoppisen leipiintyneen näköisenä kuin useat näkemäni pitkän linjan tanssiorkesterit. Orkesterin johtajan, Ari Kankku Kankaanpään, rooli toi kuitenkin särön tähän ilmeettömyyteen. Siellä väsyneiden kasvojen takana voi olla suurta tuskaa.

Mitä jäi käteen tästä esityksestä? Se oli hyvin viihdyttävä, sopivasti tunteisiin käyvä, musiikki ammattitaitoisesti esitettyä ja jälleen kerran tunsin olevani kohderyhmää, kun tiesin kaikki kappaleet. Voisin mennä katsomaan uudelleen ja nauttimaan samalla Staten keittön antimista.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:17

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat