VALIKKO

Keskustori.fi

TT | Tiputus

 

Kuvassa Ville Majamaa, Mari Posti, Risto Korhonen, Eeva Hakulinen, Pete Koskinen, Lari Halme, Elina Rintala, Matti Hakulinen. Kuva: Harri Hinkka.

Käsikirjoitus Heikki Syrjä ja Riku Suokas
Ohjaus Riku Suokas
Lavastussuunnittelu Riku Suokas ja TT:n lavastamo
Pukusuunnittelu Jaana Aro
Koreografi Elina Jakowleva-Mäkelä
Valosuunnittelu Raimo Salmi
Äänisuunnittelu Jaakko Virmavirta
Videosuunnittelu Joonas Tikkanen
Rooleissa Ville Majamaa, Lari Halme, Mari Posti, Matti Hakulinen, Risto Korhonen, Elina Rintala, Eeva Hakulinen, Petri Koskinen, Mari Turunen, Arttu Ratinen, Ilpo Hakala, Ritva Jalonen, Pyry Smolander
Ensi-ilta 24.9.2015 Tampereen Teatteri, Päänäyttämö

TIPUTUS

Nykyaika ei päästä ketään helpolla. Tampereen Teatterin suurella näyttämöllä ensi-iltansa saanut Tiputus oli suora viittaus erääseen erityisen suosittuun suomalaiseen tv-ohjelmaan, joka naurattaa yleisöä ja tekee tähtiä vitsien, sketsien, improvisaation ja kummallisten hahmojen avulla. Samaa menestystä janosivat näytelmässä Tiputus-ohjelman tekijät ollen valmiita melkein mihin vaan.

Näytelmän hahmot olivat hauskoja, Lari Halmeen Miska Rytökangas suorastaan ilmiömäinen ja Lari koko fysiikallaan läsnä roolissaan. Ville Majamaan esittämän, Tiputuksen tuottaja Jerry Palsternakin kimpussa olivat velkojat, kanavajohtaja, tyttöystävä ja hankalat näyttelijät. Homma ei todellakaan pysynyt hanskassa ja ehkä se oli syy miksi kaikki lopulta kääntyi voitoksi. Riku Suokkaan ohjauksessa näyttelijät kiihdyttivät hyvään vauhtiin. Raikas ja hauskasti käänteisesti ajateltu lavastus toimi mainiosti.

Kaiken naurun keskellä näytelmän vakavampi puoli ei kuitenkaan voinut jäädä huomaamatta: meidän maailmassamme pärjää, jos osaa viihdyttää. Eikä se koske vain viihdeteollisuutta tai näyttelijöitä, vaan monilla muillakin aloilla on pakko olla mielenkiintoinen, jopa hauska. Entä jos vain haluaisi hoitaa työnsä kunnolla ja asiallisesti, eikö se riittäisi?

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:16

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat