VALIKKO

Keskustori.fi

TT | Suomen kaunein

 

Kuvassa Juha Junttu, Elisa Piispanen ja Marika Heiskanen. Kuva: Harri Hinkka.

Rooleissa Marika Heiskanen, Elisa Piispanen, Karoliina Blackburn, Martti Manninen, Juha Junttu
Käsikirjoitus Marika Heiskanen, Elisa Piispanen, Karoliina Blackburn, Mikko Bredenberg, Laura Valkama, Juha Junttu, Martti Manninen
Ohjaus ja lavastussuunnittelu Mikko Bredenberg
Pukusuunnittelu Työryhmä
Dramaturgi Laura Valkama
Musiikki Juha Junttu
Valosuunnittelu Mika Hiltunen
Äänisuunnittelu Jouni Koskinen
Kampausten, maskien ja peruukkien suunnittelu Kirsi Rintala
Ensi-ilta 23.9.2015 Tampereen Teatteri, Frenckell-näyttämö

Suomen kaunein

He osaavat laulaa ja he osaavat näytellä. Teatteri Siperian ja Tampereen Teatterin yhteistyönä toteuttama Suomen kaunein -näytelmän kantaesitys päättyi raikuviin aplodeihin, syystä. Mitä itse kukin meistä tekisi, jos saisimme kuulla että elinaikaa on enää vuosi?

Omaishoitaja Matti Suomalainen saa tylyn diagnoosin ärhäkkäästä eturauhassyövästä: hän myy kotinsa, ottaa mukaan dementoituneen äitinsä ja matkaa pohjoiseen nuoruudenrakkauden perään. Kyytiin tulee kapinallinen teini ja ylikypsä rokkitähti. Kuolemaa, omaishoitoa ja koko elämän kirjoa käsittelevän ainekset ovat koossa. Ja silloin mennään kuin viimeistä päivää!

Teatteri Siperian tavoitteena on tehdä viihdyttävää, koskettavaa ja raikasta teatteria yhteiskunnallisesti ajankohtaisista aiheista. Se on työskentelyä, jossa käsikirjoitus ja esitys syntyvät yhteisesti työryhmässä.

Lopputulos on elokuvamaailmasta tuttu matkakertomus, kuin Klemoloiden Arktisen trilogian pelkistetty, mutta nykyaikaisempi versio. Suomein kaunein siirtää meidät avokonttorista avoteatterin avoimelle lääkärin vastaanotolle vastustamattomin sävelin: Juha Juntun musiikki soi kauniisti ja näyttelijöiden taitavasti tulkitsemina.

Suomein kaunein ilahduttaa ja yllättää paitsi tarinallaan myös näyttelijöiden pikkutarkalla työllä: kun mies (Martti Manninen, TT) onnistuu tulkitsemaan teinityttöä ja nainen (Marika Heiskanen, Teatteri Siperia) keski-iän ylittänyttä miestä jokaista pientä suupielen, silmän tai sormen liikettä myöten, se riisuu aseista varttuneen turkulaisenkin. Muistisairas äiti (Elisa Piispanen, TT) hurmaa täydellisesti ja Karoliina Blackburn (Teatteri Siperia) kuudessa roolissaan mykistää lopullisesti.

 Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:16

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat