VALIKKO

Keskustori.fi

TAMPEREEN TEATTERI | Sugar – Piukat paikat

Kuvassa Lari Halme (vas.) ja Risto Korhonen. Kuvaaja: Harri Hinkka.

Libretto Peter Stone
Sävellys Jule Styne
Sanoitus Bob Merrill
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Georg Malvius
Lavastus- ja pukusuunnittelu Mikko Saastamoinen
Kapellimestari Ralf Nyqvist
Koreografi Adrienne Åbjörn
Valosuunnittelu Raimo Salmi
Rooleissa Ritva Jalonen, Hanna-Liina Võsa/Helena Rängman, Arttu Ratinen, Lari Halme, Risto Korhonen, Matti Hakulinen, Teemu Korjuslommi, Ville Majamaa
Ensi-ilta 10.9.2015 Tampereen Teatteri, Päänäyttämö

Sugar – Piukat paikat

Tällä näytelmällä on niin vaativa esikuva että hirvittää: Billy Wilderin ohjaama ”maailman paras komedia” Some Like It Hot vuodelta 1959. Marilyn Monroen, Tony Curtisin ja Jack Lemmonin roolit moni osaa melkein ulkoa, ja moisesta heittäytymisestä moni nykyinenkin lavakoomikko osaa vain uneksia.

Sugar – Piukat paikat oli TT:n jättimenestys 1980-luvulla, ja nyt samaa reseptiä lämmitellään uudelleen. Eikä keitos onneksi jää laimeaksi, sillä teatterin nykyinenkin ensemble tanssijoita ja sivuosan esittäjiä myöten ottaa lavan ja tilan haltuunsa suvereenisti. Sekä ennen kaikkea: saa yleisön aidosti viihtymään.

Tarinan puitteet voisi kyllä päivittää nykyaikaan ja viulukoteloita kanniskelevista gangstereista jo vihdoin luopua, mutta naurattaa se näinkin. Ennen kaikkea Risto Korhonen (Jerry/Daphne) on lavalla niin suvereenin riemastuttava ilmestys, että minimaaliset puutteet lavastuksessa ja TT:n surkean ahtaan näyttämön antaa mielellään anteeksi. Niin ja ne gangsterit sentään steppaavat.

Hauskoja hetkiä tarjoaa myös Lari Halme (Joe/Josephine), jonka kehittämä itkupotkuraivarikohtaus opettaa miehillekin jotakin olennaista naiseudesta. Sugar Kanena ensi-illassa esittäytyvässä Hanna-Liina Võsassa on juuri sitä sokeriruokamaista makeutta, jota rooli kaipaakin. Ja osaapa hän laulaa!

Kolmituntisen Sugarin parissa viihtyy niin, että sampanjaa kannattaa väliajalla ottaa toinenkin lasillinen. Taitaa olla paras Tampereella aikuisiässä näkemäni musikaali. Joten katsomot täyteen ja TT:n talous kuntoon! Tässä diilissä kaikki hyötyvät.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:16

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat