VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Desirée- pieni yösoitto

Päärooleissa nähdään Petra Karjalainen ja Veeti Kallio. Kuva: Kari Sunnari.

Käsikirjoitus Hugh Wheeler
Musiikki ja laulutekstit Stephen Sondheim
Suomennos Juice Leskinen
Ohjaus Miika Muranen
Koreografia Virve Varjos
Kapellimestari Eeva Kontu
Ensi-ilta 3.9. Tampereen Työväen Teatteri, Suuri näyttämö

Desirée- pieni yösoitto

Ei se ollut Veeti Kallion vatsalihakset, eikä Petra Karjalaisen keinuva takapuolikaan, joka hurmasti turkulaispojan Tampereen Työväen Teatterin ensi-illassa. Ei edes Ingmar Bergmanin tarina, tai fakta, että kyseessä on sentään musikaali, joka sai ensi-iltansa Broadwaylla jo vuonna 1973 ja jota on sen jälkeen esitetty ympäri maailmaaa. Jopa näyttävät lavasteet jäivät kakkossijalle. Turkulaisenkin on pakko myöntää - edesmenneen Juice Leskisen soljuva suomennos oli näytöksen helmi.

Desirée – pieni yösoitto on musikaali rakkaudesta, rakkaudesta ja rakkaudesta. Se on keski-ikäisen asianajaja Fredrikin (Veeti Kallio) ja hänen nuoruuden rakkautensa, näyttelijätär Desiréen (Petra Karjalainen) tarina, jonka varrelle mahtuu monenlaista mutkaa ja paljon rakkauden nälkää ja elämän tuskaa 23:n laulun ja lukemattomien tanssikohtausten verran.

Ingmar Bergmanin palkittuun elokuvaan perustuvan tarinan ovat musikaaliksi tehneet alan konkarit Stephen Sondheim ja Hugh Wheeler. Suomessa sen kantaesitys oli vuonna 2011 nimellä Pieni yösoitto – Turussa, missäpä muualla.

Kirsikkana kakun päällä ensi-illassa nähtiin Mikko Alatalon pojantytär Ronja Alatalo, joka vuorottelee Desiréen 13-vuotiaan isättömän tyttären Frederikan roolissa Helmi Hellströmin kanssa. Tästä tuoreesta ilmaisutaidon erityislukion oppilaasta tullaan taatusti vielä kuulemaan ja todennäköisesti paljon.

Niinpä – Frederik, Frederika -päätelkää itse... Tarina on juuri niin ihmeellinen kuin elämä olla ja voi. Ja kukapa voisi vastustaa eksyneen berhandilaisen silmiä muutenkaan?

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:15

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat