VALIKKO

Keskustori.fi

STATE | Umpirautaa

Johanna Debreczeni. Kuva: Ira Rönkkö

Umpirautaa

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Vihinen
Rooleissa: Johanna Debreczeni, Anette Ekholm, Manu Havisalmi, Jari Grek, Jarkko Mäkinen ja Ari Kankaanpää.
Ensi-ilta: 2.9.2015

Kuulun tangoharrastajana täydelliseen kohderyhmään, kun esitetään tangomusikaalia. Teatteriin lähden mielummin viihtymään kuin kärsimään omantunnontuskia maailman pauhussa. Mutta tunteisiin on minullakin vedottava.

Umpirautaa on viihdyttävä, tamperelainen tangomusikaali. Osittain jopa tampereeksi puhuttuna. Hieman tangon tunneskaalaan eläytymistä vaikeutti se, että esitys oli komediallinen, ei itkettänyt sydän verellä. Kylmiä väreitä kyllä riitti niin, että hetkittäin luulin palelevani.

Esitys on kirjoitettu Johanna Debreczenille ja pääasia on tango. Hänen ja Jari Grekin osana on tulkita perinteistä tangoa perinteisellä tavalla, kun taas Anette Ekholm ja Jarkko Mäkinen pääsevät reivittelemään hieman epäsovinnaisemmin Popedaa, Haloo Helsinkiä! ja Paula Koivuniemeä. Siis tangoksi.

Ja täytyy kyllä sanoa. että Ekholm yhdessä autonasentaja Mäkisen kanssa korjasivat koko potin tulkinnoillaan. Debrezcenin parhaaksi tulkinnaksi nousi Soi maininki hiljainen, varmaan senkin takia, että se on yksi omista lempitangoistani.

Sen verran olen kuitenkin ulkona genrestäni, ettei Tangotyrannin hahmo auennut minulle eikä se, mitä hänelle lopussa oikein tapahtuu. Esityksen alku kärsi hieman teknisistä ongelmista sekä jäykkyydestä mutta käynnistyi kuitenkin mukavasti tarjoillen joitain pikku herjoja Heikki Vihisen tapaan. Ja tämän jälkeen tanssin vain Mansetangoa! Mää ja Tapparan mies.

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:15

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat