VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Maaninkavaara

Tyttären roolissa Maija Koivisto ja isän Mika Honkanen. Kuva Kari Sunnari.

Käsikirjoitus Miika Nousiainen
Dramaturgi Minna Leino
Ohjaus Jarno Kuosa
Ensi-ilta 1.9.2015 Tampereen Työväen Teatteri, Kellariteatteri

Maaninkavaara

Tytär näkee isänsä surun ja haluaa auttaa. Perheen urheilijalupaus Jarkko on yllättäen menehtynyt epäselvissä olosuhteissa ruotsinlaivalla. Heidi-tytär päättää aloittaa juoksun, ja Martti-isä valmentaa liiankin innokkaasti. Tytär antaa isänsä elämään taas merkityksen, mutta juokseeko hän itselleen vai isälleen. Miellyttämisen tarpeeseen on helppo samaistua. Miika Nousiaisen kirjoittama näytelmä kysyy, mitä kaikkea ihminen on valmis uhraamaan oman päämääränsä vuoksi.

Näytelmässä oli tempoa ja tekstiä, ja näyttelijät Maija Koivisto (Heidi) ja Mika Honkanen (Martti) pitivät homman hienosti hallussaan. Kova urakka ihan fyysisestikin Koivistolla, jonka loikka- ja juoksutreenit toivat melkein hien pintaan katsojallekin. Pidin erityisesti siitä, että näyttelijät ottivat katsekontaktia katsojiin ollessaan kertojina. Taisi isä istahtaa hetkeksi jopa katsojan viereen. Honkanen ihastutti ilmeillään ja eleillään.

Ohjaaja Jarno Kuosa oli osannut mukavasti hyödyntää Kellariteatterin katsomoa, jonka portaissa näyttelijät välillä juoksivat ja näyttelivät. Kivan lisäyksen esitykseen toivat myös videokuvaukset.

Koskettava aihe oli sopivasti puettu huumorilla ja komiikalla. Näytelmästä ei jäänyt lainkaan synkkää fiilistä, vaan enemmänkin toiveikas. Ja innostunut, koska taidan aloittaa lenkkeilyn.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:15

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat