VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Taivaslaulu

 

Kuvassa Eriikka Väliahde ja Tommi Raitolehto.  Kuva: Kari Sunnari.

Näyttelijät Eriikka Väliahde, Tommi Raitolehto, Jari Ahola, Teija Auvinen, Jyrki Mänttäri, Suvi-Sini Peltola, Miia Selin, Jukka Saikkonen, Auvo Vihro
Lapsiavustajat Mesihelmi Mänttäri, Akusti Mänttäri, Saana Koivula, Emilia Eerola, Niilo Kallio
Kirjailija Pauliina Rauhala
Dramatisointi Seija Holma
Ohjaus Heidi Räsänen
Ensi-ilta 29.8.2015 Tampereen Työväen Teatteri, Eino Salmelaisen näyttämö

Taivaslaulu

Usein vaikuttavan esityksen jälkeen kestää tovin ennen kuin löytää mitään sanottavaa. Taivaslaulu oli sellainen näytelmä. Lestadiolaisparin rakkaustarina kertoo nuoren äidin vakavasta uupumisesta, yhteisön asettamista vaatimuksista, säännöistä ja niistä irtautumisen vaikeudesta.

Vaikka aihepiiri ei ole itselleni kovin likeinen, tarina oli riipaisevan kaunis, hetkittäin ahdistavakin ja ehdottomasti ajatuksia herättävä. Monikerroksinen näytelmä toi esiin uskottavalla ja elävällä tavalla niin äidin, isän kuin lapsenkin kokemukset, ajatukset ja tunteet, sisäiset ristiriidat, pohdinnan oikeasta ja väärästä, vapaudesta ja rakkaudesta.

Toteutus kokonaisuudessaan oli kaunis ja mielenkiintoinen. Etukäteen mietin, että kuinkahan raskas kokemus tästä tulee. Yllätyin, kuinka se ei siltä kuitenkaan tuntunut. Tätä tarinaa seurasin herpaantumatta alusta loppuun, vaikka keskittymisjänteeni ei totisesti ole Euroopan pisimpiä. Lavasteet ja äänimaailma tukivat hienosti kertomusta ja avasivat katsojalle henkilöiden sisäistä maailmaa ja tunnemaisemaa. Näyttelijäsuoritukset olivat kautta linjan vaikuttavia, itseäni koskettivat erityisesti Eriikka Väliahde Viljan roolissa sekä Suvi-Sini Peltola Kaislan roolissa.

Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa, joka haluaa jäljen jättävää teatterikokemusta. On hyvä joskus tulla ravistelluksi ja pysähtyä näkemään, kuinka erilaisia näkökulmia voi olla asioihin, joita pitää itsestäänselvyyksinä.

Teatterin sivulle

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:14

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat