VALIKKO

Keskustori.fi

Pyynikin kesäteatteri | Avioliittosimulaattori

Pyynikin kesäteatteri. Avioliittosimulaattori. 12.6.–8.8. Kuvassa Ola Tuominen (Unto), Esko Roine (Erkki), Samuli Muje (Jaakko), Ville Majamaa (Jussi) ja Mari Turunen (Aino). Kuva: Leena Klemelä.

Avioliittosimulaattorin suositus ensi-illan 12.6. jälkeen

Suosittelijana Satu Hakala

Pyynikin kesäteatteri tuo näyttämölle tänä kesänä rakkautta ja maalaisidylliä. Ja sehän on hyvä yhdistelmä. 

Aino ja Jussi rakastuvat. He ovat täysin toistensa vastakohtia ja vielä täysin erilaisista ympäristöistä. Iloinen, avoin, lakkaamatta höpöttävä Aino on Itä-Suomesta ja jäyhä, hiljainen Jussi Länsi-Suomesta.

Aino (Mari Turunen) lähtee kuukauden koeajalle Jussin (Ville Majamaa) kotitilalle, jossa vielä kaiken kukkaraksi asustaa Jussin lisäksi kolme miestä. Hiljaisia, jäyhiä hekin, niin kuin vähän kaikki seudun asukkaat. Maatalossa on aina tehty asiat tietyllä tavalla, eikä sinne sovi kenenkään tulla sorkkimaan. Törmäyksiä on luvassa ja väärinymmäryksiä jo murteidenkin takia. No, hitaasti ja varmasti lämpenemistä tapahtuu, vaikka Ainolla hihat meinaakin palaa.

Turunen sopii hyvin pirtsakan Ainon rooliin. Ensimmäisellä puoliajalla olisin toivonut hieman enemmän tarinaa ja kohtauksia rakastavaisten välille, mutta toisella puoliajalla sitten jo tapahtuikin. Myös Majamaan rooli nousi tuolloin paremmin esille.

Unto, Jussin isä, (Ola Tuominen) ja Erkki, Jussin setä (Esko Roine) ovat kerta kaikkiaan valloittavia, jääräpäisiä ukkoja. Loistava pari, joka hymyilyttää ja naurattaa. Ainon rempseät vanhemmat (Eija Vilpas ja Tom Lindholm) piristävät mukavasti menoa.

Mieltäni lämmitti erityisesti se, että avoin Aino saa yllättäen Jussin poppoon lopulta avautumaan ja jopa purkamaan vaiettuja tunteitaan. Jaakon (Samuli Muje) tarina ihan riipaisi sydäntäni. Näytelmä muistutti, kuinka tärkeää on aidosti puhua omista tunteistaan ja osoittaa välittävänsä. 

Teatterin suurkuluttaja Matti Wacklinin kommentti kesäteatteriesityksestä ennen ensi-iltaa:

– Pyynikin kesäteatteri on tarttunut Veera Niemisen romaaniin, josta Seija Holma ja Tommi Auvinen ovat kirjoittaneet näytelmän. Rakkaus ja maaseutumiljöö ovat tässäkin keskeisessä roolissa. Ennakkotiedot kertovat, että Veera Niemisen kädenjälki on kuitenkin tuore.

Teatterin sivulle

Kuka? Tietokirjailija, toimittaja ja teatterikriitikko Matti Wacklin. Teatteriin jo nuorena poikasena hurahtanut Wacklin seuraa koko Suomen, mutta erityisesti Tampereen teatterielämää. Hän muun muassa kirjoittaa MMM-vuosikirjan teatterisivut (Mitä missä milloin).

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:12

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat