VALIKKO

Keskustori.fi

Tampereen Komediateatteri | Kyllä isä osaa

Kuva: Peero Lakanen.

Rooleissa Tom Lindholm, Tuija Ernamo, Maiju Jokinen, Jarno Jokinen, Jere Riihinen
Käsikirjoitus Pekka Lepikkö
Ohjaus Panu Raipia
Ensi-ilta 15.1.2015 Tampereen Komediateatteri

Kyllä isä osaa

Hetkinen? Olinko minä äsken teatterissa? Vai katsoinko televisiota? Kyllä sieltä ainakin tuli Kyllä isä osaa, ja pääosia näyttelivät tuttuun ja taattuun tapaan Tom Lindholm ja Tuija Ernamo.

Kuka pani käsiohjelman taskuuni? Ihan sama, siinä lukee Tampereen Komediateatteri. Pekka Lepikkö: Kyllä isä osaa – mitä heille kuuluu tänään? Ohjaus: Panu Raipia, kyllä minä siis teatterissa olin.

Ja sitähän heillekin kuuluu, samaa kuin minullekin, TV2:n 20:n vuoden takaisen suosikkisarjan näyttelijäkaarti on vanhentunut arvokkaasti vaikka muisti pätkiikin, ainakin välillä. Mutta sehän on komediaa!

Teatteriversiossa murrosikäiset lapset Jonna ja Jussi (Maiju Jokinen ja Jarno Jokinen, ei sukua keskenään) ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi, mutta isä haaveilee edelleen rahasta ja talo on vieläkin homeessa – vai onko sittenkään? Ja kuka onkaan Jere Riihisen esittämä Jukka?

Viime syksynä Tampereen Teatterista eläköitynyt Tuija Ernamo on yhtä vetreä kuin aina, ja Tom Lindholm naurattaa takuuvarmasti niin koirana kuin känniläisenäkin. Eikä televisiotakaan ole unohdettu: Matti Pekkasen kuvaamat ja leikkaamat pätkät ovat taidokasta työtä.

Nimiä vanhemmilla ei ole vieläkään, isä on isä ja äiti on äiti – vai onko? Taatanakin olisi hyvä olla. Kun vajaa kymmenen vuotta sitten uusitun telvisiohitin tunnusmusiikki kajahtaa ilmoille muisti palaa pätkittäin: mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin vuodet vierivät. Silti jotkut asiat eivät vanhene koskaan.

Tampereen Komediateatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2016 19:09

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys

syys 09, 2017

Taitavat kissat lumoavat