VALIKKO

Keskustori.fi

TT | Villikalkkuna

Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri.

Kirjoittanut Christopher Durang
Suomennos ja ohjaus 
Mikko Viherjuuri
Rooleissa Heikki Kinnunen, Tuija Ernamo, Elina Rintala, Martti Manninen, Aliisa Pulkkinen, Johanna Kuuva
Lavastus- ja pukusuunnittelu Mikko Saastamoinen
Valosuunnittelu Raimo Salmi
Äänisuunnittelu Ivan Bavard
Ensi-ilta 28.8.2014 Tampereen Teatteri, Päänäyttämö

Villikalkkuna

Tampereen Teatteri toi näyttämölle ensimmäisenä Pohjoismaissa Christopher Durangin kirjoittaman Villikalkkunan, joka on Tony-palkittu vuoden 2013 paras näytelmä. TT:ssä komedian suomennoksesta ja ohjauksesta vastasi Mikko Viherjuuri.

Tarinan keskiössä on kolme sisarusta. Heistä Sonja (Tuija Ernamo) ja Vanja (Heikki Kinnunen) asustavat kaksistaan synnyinkotiaan Pennsylvanian osavaltiossa. Ikääntyneitä ja naimattomia kumpikin. Siinä se elämä on hurahtanut vähän niin kuin ohi välillä riidellen ja välillä muistellen menneitä. Kunnes eräänä päivänä yllätysvisiitille saapuu nuorempi sisar, kuuluisa näyttelijätär Masha (Elina Rintala). Mukanaan hänellä on nuori rakastaja Piikki (Martti Manninen). Tietysti näyttämölle saapuu näyttelijättärelle kilpailija, nuori neito Nina (Johanna Kuuva). Oman mausteensa soppaan tuo näkyjä näkevä kodinhoitaja Cassandra (Aliisa Pulkkinen). Siitä se hauska tarina lähtee.

Tuija Ernamo Sonjan roolissa on kertakaikkiaan huippu, aivan ihana. Sonja niin liikutti kuin nauratti. Koominen, ehkä hieman surkuhupaisakin hahmo kaikessa itsesäälissään ja pessimistisyydessään. Sonja kadehtii kuuluisaa siskoaan, jopa hänen menestystään parisuhderintamalla. Miten se nyt menikään... Sonjan ainoat kontaktit vastakkaiseen sukupuoleen on tapahtunut supermarketin kassalla. Kun sen sijaan sisko on päässyt naimisiin jopa viisi kertaa.

Näytelmän tarinaa tukevat loistavasti lavastus ja valot. Ne luovat tunnelmallisen ja kodikkaan talon, josta ei varmastikaan halua lähteä minnekään.

Tarinaan minun on helppo samaistua. Uskoisin, että jokainen siskon omaava ainakin joskus tuntee sydämessään sisarkateutta. Muistan vielä erittäin hyvin ajan, kun kirjoitettiin kirjeitä ja postimerkit piti nuolla.

Komedia rullaa hienosti eteenpäin, ja näyttelijät istuvat hyvin rooleihinsa. Viihdyttävä, lämminhenkinen näytelmä toi minulle hyvän mielen. Suosittelen.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 16:04

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys