VALIKKO

Keskustori.fi

Pyynikin kesäteatteri | Pirunpelto

Pyynikin kesäteatteri: Pirunpelto. 13.6.–9.8. Kuva: Leena Klemelä.

Pirunpellon suositus ensi-illan 13.6. jälkeen

Suosittelijana Satu Hakala

Pirunpellon ensimetreillä näyttelijät saivat heti sateen niskaansa, mutta kohta päästiin jo vauhtiin ja sadekin jäi taka-alalle. (Paitsi tauolla.) Noin kolmen tunnin ajan koettiin ja nähtiin jännitystä, juonittelua, huumoria, vähän rakkauttakin...

Pirunpelto perustuu Heikki Luoman TV-2:lle kirjoittamaan tv-sarjaan. Näytelmässä pyöritään soravarojen omistuskiistoissa ja ihmissuhdekiemuroissa.

Pyynikilläkin nähdään useita sarjasta tuttuja kasvoja, mikä varmasti lämmittää tv-sarjaa seuranneiden sydäntä. Näyttelijät olivat vakuuttavia ja varmoja. Lämmitti minunkin sydäntäni, vaikka en ole ohjelmaa seurannut telkkarista.

Matti Ristinen nähdään miespääroolissa (Tommi Jussila). Naispääroolia näyttelee Karoliina Blackburn 5.7. asti, jonka jälkeen rooliin astuu Uusi päivä –tv-sarjasta tuttu näyttelijä Anu Raipia.

Esityksessä sain nauraa ja paljonkin. Ehkä jotain pientä uskallan paljastaa. Jari Kievarille (Jari Salmi) kävi nolosti treffeillä. Tuuli tarttui tupeeseen, ja sehän nauratti. Ehkä se johtui myös Tuulin (Kaisa Sarkkinen) hyvästä otteesta ja ihanasta heleästä naurusta. Mutta onhan se hirveän noloa! Sympatiat Jari Kievarin puolella. Jari Salmi nähtiin muuten kolmessa eri roolissa.

Toisella puoliajalla pankinjohtaja Ossi Östelä (Teijo Eloranta), niin vastenmielinen kuin roolihahmo olikin, ja Hely Korpela (Elina Rintala) naurattivat kovasti. 

Pirunpellon tyylilajiksi ohjaaja Jukka Mäkinen määrittelee sen olevan yhdistelmä draamaa, komediaa ja jännäriä. Hyvä yhdistelmä, joka istui oikein hyvin kesäteatteriin ja Pyynikin maisemiin!

Teatterin suurkuluttaja Matti Wacklin kommentoi kesäteatteriesitystä 11.6. ennen ensi-iltaa 

– Ohjaaja Jukka Mäkinen on pyörittänyt Joselininniemen katsomoa ennenkin, joten eiköhän suosittu tv-sarja muutu ihan kelpoiseksi kesäteatterinäytelmäksi.

Pyynikin kesäteatteri

Kuka? Tietokirjailija, toimittaja ja teatterikriitikko Matti Wacklin. Teatteriin jo nuorena poikasena hurahtanut Wacklin seuraa koko Suomen, mutta erityisesti Tampereen teatterielämää. Hän muun muassa kirjoittaa MMM-vuosikirjan teatterisivut (Mitä missä milloin).

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 16:00

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru

loka 14, 2017

Täydellinen yllätys