VALIKKO

Keskustori.fi

Ahaa Teatteri | Otellopeli

 

Otellopelissä näyttelevät Suvi Leppänen (Desde, vas.), Pekka Hänninen (Jago, takana), Jukka Väinölä (Otello) ja Ilona Chevakova (Emilia). Kuva: Jari Kivelä.

Otellopeli

Käsikirjoitus ja ohjaus Marika Vapaavuori
Lavastus
Tiina Hauta-aho
Pukusuunnittelu
 Jonna Lindström
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu 
Hannu Hauta-aho
Valosuunnittelu 
Antti Kauppi
Videosuunnittelu
Joonas Tikkanen
Taistelukoreografia Oula Kitti
Lavasterakennus Emmi Niittymäki
Pukuompelu Hanna Vilen
Videonäyttelijät ja äänet Karoliina Blackburn, Lari Halme
Ensi-ilta
Ahaa Teatteri 5.2.2014
Esitykset 10.4. ja jatkuvat syksyllä 2014

SANAT osuvat, uppoavat ja satuttavat. Ahaa Teatterin katsomossa alkaa tuntua pahalta kun näkee miten tyttöystäväänsä syvästi rakastunut Otello murtuu, miten rakkaus muuttuu silmittömäksi vihaksi ja johtaa lopulliseen tuhoon. Onko niin, että jos rakastaa liikaa, tuhoutuu?

Marika Vapaavuoren Ahaa Teatterille käsikirjoittama ja ohjaama Otellopeli kietoo otteeseensa alun lämmittelyn jälkeen. Otellon, Desden, Jagon ja Emman kautta maalataan pienelle ja intiimille näyttämölle ikiaikainen tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja petoksesta. Näytelmän 75 minuuttia etäännyttävät katsojan hienosti paikasta ja ajasta ja johdattelevat keskittymään vain ja ainoastaan tarinaan. Musiikki ja digitaalinen visuaalinen materiaali tukevat tarinaa, mutta eivät onneksi nouse liiaksi esiin. Ilona Chevakovan ääni soi kuitenkin erityisen kauniisti.

Otellon ja Desden tarina on surullinen, mutta surullisin hahmo on kuitenkin ystävänsä pettävä, riitaa kylvävä ja psykopaattiseksi sosiopaatiksi kasvava Jago. Jago luulee hallitsevansa ystäviään, ja johtavansa peliä, mutta ei tajua, että jo alkumetreillä on menettänyt kaiken, myös itsensä. Pekka Hänninen on Jagona suorastaan pelottava näytelmän viimeisessä kohtauksessa ja saa koko yleisön pidättämään hengitystään; onko tästä enää paluuta?

Astun ulos teatterista miettien, että elämä ei todellakaan ole peliä, vaan jotain aivan muuta, paljon enemmän ja paljon arvokkaampaa.

Ahaa Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 15:57

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru