VALIKKO

Keskustori.fi

TTT-Klubi | Mauno Peppone - Elämä, kuolema ja comeback

Jari Ahola antaa palaa Mauno Pepposena ja Alabama House Band tykittää jykevällä musiikillaan. Valokuva Kari Sunnari.

Mauno Peppone - Elämä, kuolema ja comeback

Rooleissa  Jari Ahola
Kä­si­kir­joi­tus ja ohjaus Riku Suokas ja Heikki Syrjä
Kapellimestari ja musiikin sovitus Pekka Siistonen
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu Kyösti Kallio
Videosuunnittelu Tuotantoyhtiö Legenda Oy
Äänisuunnittelu Affe Käkilehto
Orkesteri Alabama House Band: Louie So (kitara), Teemu Broman (basso), Ari Toikka / Henri Lehikoinen (rummut), Pekka Siistonen (kosketinsoittimet)
Kantaesitys 29.1.2014 TTT-Klubi, Tampereen Työväen Teatteri

1950–60-luvuilla syntyneet saivat aimo annoksen kasariromantiikkaa TTT-Klubin ensi-illassa Mauno Peppone - Elämä, kuolema ja comeback. Tarina on jatkumo jo aiemmin Tampereen Työväen Teatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa pyörineille tarinoille, kaikille tutuista aiheista, 80-luvulta ja manserockista. Kyseessä on Mauno Pepponen sooloshow - erään rocktähden tarina.

Maunon (Jari Ahola) musiikin rinnalla pyörii tarina videolla, jolla esiintyy lukuisa joukko tuttuja näyttelijöitä ja muusikoita. Videolla nähdään parodiaa julkkishaastatteluista, Maunon entisten työkavereiden ja opettajien jne. muisteluita. Maunon unelmissa pyörii Päivi, joka ei hänestä ole kiinnostunut vaan lähtee kiekkoilijan matkaan. Kaikille tuttu kiekkoilijan naama vilahtaa videolla ja saa aikaan hörähdyksiä katsojissa.

Maunon musiikki toimii ja tutuista tutuimmat kappaleet on valittu musikaaliin. Itse havahduin varsinkin Jumpin ja Purple Rainin kohdalla, harmi vain että Jump loppui juuri ennen pianosooloa... Tuttu Alabama House Band vakuutti, soundit kuuluivat saliin juuri sopivasti.

Ratkiriemukas yksityiskohta esityksessä oli kun Mauno tempaisi lekan Jack Danielsia huiviinsa ja esitti tuiterissa stand upin tyyliin soolon aiheesta sammakko, prinssi ja ruma ankanpoikanen. Isku nauruhermoon oli hekumallinen! 

Nostalgiaan, haaveiluun ja huumoriin sopii hyvin romanttinen loppu. Mauno herää työpäivän päätteeksi sorvin vierestä hymy huulilla... ja arki jatkuu entiseen malliin.

Lisää esityksestä TTT:n sivulta

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 15:57

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru