VALIKKO

Keskustori.fi

TTT | Kerjäläinen ja jänis

TTT:n Kellariteatterissa ensi-iltansa saanut matkakertomus Kerjäläinen ja jänis perustuu Tuomas Kyrön romaaniin, joka on kunnianosoitus Arto Paasilinnan tunnetuimmalle romaanille Jäniksen vuosi. Juha-Matti Koskela näyttelee Vatanescun roolin. Kuvat Petri Kovalainen.

Kerjäläinen ja jänis

Rooleissa Juha-Matti Koskela, Laura Alajääski, Emmi Kaislakari ja Jaana Oravisto
Dramatisointi Laura Jäntti
Oh­jaus Snoopi Siren
Sävellykset Jarkko Martikainen
La­vas­tus­- ja pukusuun­nit­te­lu Tiina Hauta-aho
Kampausten ja maskien suunnittelu Pia Kähkönen 
Valo-, vi­deo- ja ää­ni­suun­nit­te­lu Juha Haapasalo
Ensi-ilta 21.1.2014 Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa

Kellariteatterin lavalla nähdään huikeat lähes 30 erilaista roolia, joita näyttelee vain neljä näyttelijää. Isot aplodit tästä kuuluvat Juha-Matti Koskelalle (Vatanescu), Laura Alajääskelle (7 roolia), Emmi Kaislakarille (12 roolia) ja Jaana Oravistolle (8).

Tuomas Kyrön romaaniin perustuvassa näytelmässä romanialainen Vatanescu päätyy pimeään Suomeen ilkeän ihmiskauppias Jegorin matkassa. Hyväsydäminen Vatanescu haluaa ”vain” uudet nappulakengät pojalleen. Kaikki ei mene ihan putkeen, ja mies pakenee Jegoria.

Yksin, lähes rahattomana, kodittomana ja vailla sosiaaliturvatunnusta hän kohtaa toisen hylätyn – citykanin. Näytelmässä kanin ja Vatanescun ensikohtaaminen oli liikuttava. Sen herkkää tunnelmaa lisäsi vielä kaunis musiikki. Vatanescu ja kani joutuvat tai pääsevät huimalle matkalle läpi Suomen. Heille sattuu ja tapahtuu mitä kummallisempia kohtaamisia erilaisten hahmojen kanssa.

Juha-Matti Koskela istui hienosti Vatanescun rooliin, johon hän toi siihen sopivaa sydämellisyyttä ja lämpöä. Loistavasti suoriutuivat kyllä naisetkin, myös hyvin miehisistä rooleistaan.

Hullunkurisilla ja eriskummallisilla hahmoilla nähdään hauskoja maskeja, kampauksia ja pukuja. Niitä oli lystiä katsoa. Vaikutuin Emmi Kaislakarin näyttelemisestä; urakoihan hän peräti 12 eri roolissa. Jaana Oraviston karisma puri, ja Laura Alajääski löysi Jegorin aggressiivisuuden, kostonhimon ja maskuliinisuuden.

Vauhdikas ja värikäs näytelmä kulki sujuvasti kohtauksesta toiseen. Sen verran paljastan esityksen lopusta, että se pääsi yllättämään minut - positiivisella tavalla!

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2015 15:55

SUOSITUKSET | TEATTERIIN

loka 16, 2019

Se, mikä oikein on

tammi 16, 2019

Matka aikuisuuteen

satu pikkukuva
loka 28, 2018

Hauska ja haikea Kylä

hannele pikkukuva
syys 04, 2018

Kun kaikki huijaavat

kesä 16, 2018

Asennetta ja huumoria

tammi 28, 2018

Me selvisimme siitä

tammi 26, 2018

Kun ilosta tuli suru